I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninskoj gimnaziji u toku pripreme za prijem đaka u novo IT odeljenje

Zrenjaninska gimnazija jedna je od 68 gimnazija od 112 koliko ih ima u Srbiji, koja je konkurisala  kod Ministarstva prosvete za odeljenje informatike i računarstva za učenike sa posebnim sposobnostima.

To buduće odeljenje, ukupno 10. u Zrenjaninskoj gimnaziji koje startuje od naredne školske godine činiće između 15 i 20 učenika. U Vojvodini verifikaciju vrši pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Odeljenje će imati predmete kao i na prirodno-matematičkom smeru ali „ojačano“ informatikom, programiranjem, web programiranjem, bazama podataka i većim brojem časova matematike – kaže Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije.

Za učenike 8. razreda sa teritorije Srednjobanatskog okruga kojih se prijavilo 45-oro, organizovana je besplatna nastava matematike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Oni polažu ispit iz matematike (srednji i napredni nivo) 3. juna u Gimnaziji i potrebno je da od 240 mogućih bodova ostvare 50% + 1 bod.  Učenici su takođe u obavezi da kasnije polože i redovnu „malu  maturu“, a ono što nauče na ovim dodatnim časovima matematike svakako će im koristiti.

Milan Radaković – direktor Zrenjaninske Gimnazije

Podrška za ovakvo odeljenje dobijena je od Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ kao i od Nacionalne službe za zapošljavanje budući da se radi o deficitarnom kadru. Štaviše statistika govori da su u Srbiji trenutne potrebe za ovim kadrom desetorostruko veće od ponude. Cilj je da đaci dobiju kvalitetnije znanje iz datih oblasti kao svojevrsnu odskočnu dasku za daljnje studiranje i napredovanje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh