I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninskoj gimnaziji otvoren Klub učenika

Gimnazijalci i učenici HTPŠ Uroš Predić udruženi u okviru neformalne grupe Umetnost i dizajn zajedničkim snagama renovirali su učionicu u Zrenjaninskoj gimnaziji. Ovaj prostor od sada će funkcionisati kao Klub učenika Pikaso koji će služiti za uvođenje novih nastavnih i vannastavnih aktivnosti kao i za zajednički rad i druženje učenika u manjim grupama.

 

– Posebno mi je drago da posle 14 godina, od kada sam počela da radim u prosveti, doživim da se dugotrajna čežnja za ateljeom, gde će se obavljati likovna umetnost i razne druge sekcije i radionice, ispunjava. Mislim da je izuzetan uspeh to što smo uspeli da dođemo do ovog projekta. Učenici su se priključili, neko na početku, neko na sredini i svi oni će proći kroz različite faze rada i upoznati se sa tim šta znači istraživanje i praktičan rad – izjavila je Dušanka Đorđević, mentor na ovom projektu, diplomirani slikar, scenograf, i profesor likovne kulture.

Fordomanija

Cilj projekta, koji osim renoviranja učionice obuhvata i razne praktične radionice, jeste kreiranje uslova za umetničko stvaralaštvo i partnersku saradnju Zrenjaninske gimnazije i HTPŠ „Uroš Predić”.

– Dugujemo veliku zahvalnost učenicima, ali takođe i profesorki Đorđević koja je uložila veliki trud da dobijemo jedan novi prostor i oplemenimo ga. Ovo je veliki korak napred koji će omogućiti kvalitetniju nastavu kada je reč o izbornim, ali i drugim predmetima – rekao je Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh