I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U zrenjaninskoj bolnici trenutno sedamdeset dvoje obolelih od korona virusa

Nedeljama unazad u javnosti se mogu čuti informacije da su kovid bolnice u Srbiji pune i da je mesta u njima sve manje. U nekima se dešavalo da pacijente ne mogu da prime, pa su lekari bili primorani da ih šalju u druga mesta. U Beogradu su i neke bolnice koje su izašle iz kovid režima ponovo postale bolnice koje leče kovid pozitivne pacijente. Proverili  smo kakva je trenutno situacija u zrenjaninskoj Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, koja jeste u sistemu kovid bolnica.

Poslednji podaci pokazuju da je u nedelji za nama u srednjem Banatu registrovano 587 novoobolelih od korona virusa. U našem okrugu trenuno je aktivno nešto manje od 2.000 slučajeva. Deo njih je na lečenju zrenjaninskoj bolnici.

„Trenutno u Opštoj bolnici Zrenjanin na kovid odeljenju leži 76 pacijenata. Od toga 72 su pozitivna na korona virus, a četvoro je preventivno u izolaciji dok se ne utvrdi da li su pozitivni ili negativni. Na respiratorima trenutno imamo devet pacijenata, od kojih je dvoje intubiranih. Deca mlađa od 18 godina koja su pozitivna na korona virus se ne zadržavaju u našoj bolnici. Dolaze na preglede, kontrole, dijagnostiku… Ukoliko se javi potreba ona se šalju dalje u Novi Sad“, kaže Maja Sladojević, koordinator za odnose s javnošću Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

I Taxi Zrenjanin

„Pored zgrade Infektivnog odeljenja, zgrada u kojoj se nalazilo odeljenje Psihijatrije je, takođe, opredeljena za kovid. Ona je opremljena. I to je ukupno 126 postelja za pacijente obolele od korone. Odeljenje Pedijatrije se još nije vratilo u njihovu zgradu. Taj deo bolnice je i dalje u pripremi u slučaju da bude potrebe da se koristi za kovid pacijente“, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom marta u Specijalističkoj poliklinici pregledano oko 4.700 pacijenata

Nakon dva i po meseca obustave rada, u Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu su od 1. februara ponovo mogući pregledi pacijenata.

„Specijalistička poliklinika radi smanjenim kapacitetom, budući da smo kovid bolnica. Prošlog meseca je bilo oko 4.700 pregleda“, kaže Sladojević.

Trenutno je u zrenjaninskoj bolnici na korona virus pozitivno 10-ak zaposlenih. U bolnici kažu da imaju svu neophodnu opremu i zaštitna sredstva.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh