I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U zrenjaninskoj bolnici hospitalizovano 115 kovid pacijenata

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u petak 4. decembra hospitalizovano je 115 pacijenata. Na mehaničkoj ventilaciji ih je trenutno dvoje. Zrenjaninska bolnica je još od početka trećeg talasa u kovid sistemu, a od 16. novembra obustavljen je rad ambulanti Specijalističke poliklinike. Na koji način sada funkcionišu odeljenja pedijatrije i psihijatrije na koja se smeštaju pacijetni oboleli od korona virusa proveravali smo u bolnici.

Od 115 pacijenata koji se trenutno nalaze na bolničkom lečenju u zrenjaninskoj bolnici, dvoje je na respiratoru. Ipak, treba uzeti u obzir da je to podatak koji je promenjiv, kažu u zrenjaninskoj bolnici “Đorđe Joanović”.

Zdravstveni radnici su već mesecima pod konstantnim pritiskom, jer se bore za živote sugrađana. U poslednje vreme, na žalost, sve je više obolelih od korona virusa i među njima. Uprkos teškoj situaciji niko kome je pomoć neophodna neće biti uskraćen za istu.

I Taxi Zrenjanin

“Reorganizacijom zdravstvenog kadra i uz pomoć zdravstvnih radnika koje su nam uputili domovi zdravlja našeg okruga, uspevamo da odgovorimo trenutnim potrebama pacijenata zaraženih korona virusom”, navode u Opštoj bolnici u Zrenjaninu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gde se trenutno zbrinjavaju pedijatrijski i psihijatrijski pacijenti ?

Pacijenti zaraženi korona virusom kojima je potrebno bolničko lečenje se, osim na infektivnom odeljenju, hospitalizuju i na odeljenju pedijatrije koje raspolaže kapacitetom od 51 bolesničke postelje i 22 mesta sa kiseonikom. Kapaciteti namenjeni lečenju ovih pacijenata su nedavno prošireni za dodatnih 80 bolesničkih postelja u zgradi Odeljenja psihijatrije.

“Odeljenje psihijatrije je preseljeno na IV sprat zgrade „Nove bolnice“ gde se pruža zdravstvena zaštita psihijatrijskim bolesnicima. Odeljenje pedijatrije je preseljeno u zgradu ‘Nove bolnice’. Pregledi se obavljaju u ambulanti Specijalističke poliklinike. Stacionar pedijatrije je na V spratu. Koristimo ovu priliku da apelujemo na građane da se obavezno pridržavaju prevetnivnih zaštitnih mera. I da u slučaju pojave simptoma kontaktiraju svog izabranog lekara”, dodaju u ovoj ustanovi.

Informacije o pacijentima hospitalizovanim zbog Covid19 infekcije na odeljenju Infektologije moguće je dobiti svakoga dana u periodu od 12 do 13 sati na broj telefona 023-513-387. Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata koji su smešteni na infektologiji 2 – zgrada Psihijatrije i infektologiji 3 – zgrada Pedijatrije mogu se dobiti svakoga dana u periodu od 12 do 14 sati na broj telefona 023-513-550.

Podsetimo, iz ove ustanove je saopšteno da će za sve zakazane preglede koji su obuhvaćeni periodom obustave rada ambulanti Specijalističke poliklinike biti određeni naknadni termini. Pacijetni koji imaju prioritetne upute i sva hitna stanja zbrinjavaju se u Urgentnom centru. Dijagnostika koja je hitna za malignitete i ostala hitna stanja sprovodi se odmah.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh