I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U toku su prijave za učešće u zrenjaninskoj Noći istraživača

Evropska Noć istraživača, događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, ove godine biće organizovan trinaesti put. Zrenjanin je jedan od preko 250 evropskih gradova koji će se 28. septembra, od 17 do 22 sata, upustiti u otkrivanje naučnih tajni, zaviriti iza kulisa najneverovatnijih naučnih eksperimenata i zajedno iznova otkriti sva uzbuđenja koja sa sobom nose naučna istraživanja. tema ovogodišnje manifestacije su konekcije, a u skladu sa tim i slogan „Istražuj kroz noć, u znanju je moć!“.

U godinama za nama, pokazalo se da je ovo jedna od najposećenijih manifestacija za decu u gradu.

Ove godine, deca i njihovi nastavnici mogu učestvovati na nekoliko načina: izvođenjem naučnih eksperimenata, učestvovanjem u specijalnom izdanju SuPerSu kviza, ili slanjem fotografija za nagradni foto-konkurs. Svi prijavni obrasci za učešće nalaze se na Fejsbuk stranici zrenjaninske Noći istraživača.

Fordomanija

Program će i ove godine biti realizovan na nekoliko lokacija, sa centralnim događanjima u Kulturnom centru. U holu Narodnog pozorišta program će biti organizovane radionice govora i pokreta, u Narodnom muzeju posetioce čekaju zanimljive radionice, u Baroknoj sali Gradske kuće predavanja, u Startit-u razne zanimljivosti, a u Biblioteci predstavljanje stručne literature.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Organizatori iz programa izdvajaju besplatno korišćenje VR uređaja (virtuelna realnost), zatim posebnih naočara za simulaciju koje će predstaviti autoškola „Zeleni talas“, a posebnu pažnju sigurno će privući radionice „Tarantulina kuća“, „Tragovi u pesku“, „Tu je mrežica, al iskoči ribica“…

Važno je istaći da će svi sadržaji u potpunosti biti besplatni.

Organizator zrenjaninske Noći istraživača je Visoka tehnička škola strukovnih studija.

Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh