I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U toku otklanjanje kvarova na semaforima u gradu

U proteklom periodu mogli smo često videti da svetlosna signalizacija na semaforima ne radi, ili da je svedena na trepćuće žuto svetlo. Takva je situacija na semaforu kod centralne stanice policije, i na raskrsnici magistrale i Ulice Žarko Zrenjanin. Saobraćaj se u tim momentima otežano odvija. Jedna od najkomplikovanijih situacija je bila i kada nije radio semafor Žitnom trgu. Urađena je javna nabavka, i izvođač radova je već obavio neke popravke.

“Problem semafora će biti rešen, barem do kraja godine. U periodu kada izvođač radova nije bio izabran, semafore smo održavali kako smo znali i umeli. Desilo se, da su se semafori par puta kvarili, kvariće se i dalje, ništa nije večito. Imali smo kišni period i oluje.  Zbog vlage i zbog udara gromova, na nekoliko semafora je došlo do kvarenja matičnih ploča, u centralnim jedinicama koje upravljaju semaforima. To se ne može rešiti za jedan dan. Matične ploče se šalju u „Elkom“ na popravku. Oni su to sanirali, nakon čega smo ih vratili na mesto, i semafori su profunkcionisali.“- izjavio je direktor Javnog preduzeća za urbanizam Jovan Cvetić.

PerSu marketi

Kvarovi zbog visokih temperatura

„Naravno da se u međuvremenu kvar dešava, jer se sefamor “zaglupi“ zbog visoke temperature. Uređaji se nalaze u metalnim kutijama.  Konkretno je semafor na Bagljašu par puta počeo da „brlja“, i na svakih deset sekundi je menjao svetlo. U tim situacijama smo uspeli da brzo reagujemo , i kvar je bio otklonjen. Kada se desi da semafor bude srušen, kao što de pre dve nedelje desilo u ulici Žarka Zrenjanina, onda je vreme popravke mnogo duže. Srušenom semaforu mora da se postavi novi temelj, i da se urade ankeri, a zatim i da taj beton „sazri“. To će biti rešeno u narednih deset dana nadam se, i opet će biti sve u redu. Svi kvarovi koji nisu mogli da se poprave su popravljeni, a za ozbiljnije kvarove će biti potrebno više vremena. Očekujem da ćemo u narednom periodu  sanirati sve te probleme, i da će to sve  biti vraćeno onako kako treba da bude.“ – istakao je Cvetić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh