I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Tarašu, u čast roda – 7. Dani taraških roda (FOTO)

Simbolično na Svetski dan roda u Tarašu su obeleženi sedmi po redu “Dani taraških roda”.

Zbog ranije epidemiološke situacije, ovogodišnja manifestacija je bila manjeg obima i održana je zahavljujući podršci sponzora.


Osim što je bila posvećena rodama i deci, na ovogodišnjoj manifestaciji je zvanično  otvorena „Učionica na otvorenom“ koju je kroz projekat Udruženja građana “Taraške rode” finasirala nemačka fondacija za zaštitu prirode Euronatur.

PerSu marketi

Učionicu su zvanično otvorili dr Oliver Fojkar, stručni saradnik Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Svetlana Subotić, direktorica Osnovne škole “Svetozar Marković- Toza” Elemir-Taraš.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zbog velike vrućine i pretežnog prisustva dece program je malo skraćen ali najbitniji deo programa vezan za dodelu Diginetovih i Juvitana paketića deci rođenoj u selu od prošle do ove manifestacije je održan.

Dodeljene su i nagrade za najbolje radove Pesničkog višeboja, koje je obezbedilo udruženje.  Autorima najboljih crteža na temu roda, prirode i Taraša dodeljeni su pokloni Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Deca su nakon toga uživala u predstavi Zvezdan, lutkarskog pozorišta “Zvezdica”. PerSu osveženje je sliženo tokom trajanja programa.


– S obzirom na situaciju, zadovoljni smo kako je protekla ovogodišnja manifestacij. Radujemo se sledećoj koja će nadamo se biti veća, i sadržajnija – izjavila je Aleksandra Marovac Cucić ispred UG “Taraške rode”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh