I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

U Sutjesci četvoro obolelo od tuberkuloze

U mestu Sutjeska u opštini Sečanj zabeležena su četiri slučaja tuberkuloze, od kojih je dvoje dece, potvrdio je lekar lokalne zdravstvene ambulante Miodrag Grbić.

Njemu su se na pregled javile dve osobe sa visokom temperaturom i iskašljavanjem krvi, što su jasni simptome ove opasne i zarazne bolesti, preneo je lokalni sajt www.jasatomic.org.

tuberkuloza

„Pacijenti su se javili na pregled kada je bolest već uzela maha i oni su momentalno upućeni na dalje lečenje u bolnicu u Zrenjaninu“, rekao je doktor Grbić.

I Taxi Zrenjanin

Kako su naveli iz Centra za socijalni rad u Sečnju, jedna od zaraženih je bila u seksualnom kontaktu sa značajnim brojem ljudi i moguće je da se zaraza prenela.

Ona je zarazila i svoje dvoje dece, a Centar za socijalni rad je tim povodom procenio da se o deci nije adekvatno brinula, te joj je oduzeto roditeljstvo i poslata je na lečenje, koje je prvo odbijala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Deca su sada na lečenju odvojena od majke, a za njih će se kasnije pronaći odgovarajuća hraniteljska porodica“, izjavila je direktorka Centra za socijalni rad Milimirka Antić.

Kako je javljeno iz lokalne ambulante, preduzete su dodatne mere za sprečavanje daljeg širenja ove bolesti, a na građane se apeluje da obrate pažnju na simptome u svojoj okolini i da to prijave svom lekaru.

Tuberkuloza je zarazna bolest koja se preko bakterije prenosi vazduhom, a zarazu najčešće prenose već zaražene osobe kada kašlju ili govore u blizini druge osobe.

Od momenta zaraze do pojave prvih simptoma prođe od četiri do 12 nedelja. Najčešći simptomi tuberkuloze su visoka temperature, pojava krvi u ispljuvku, noćno znojenje, gubitak apetita, mršavljenje i opšti osećaj slabosti.

Foto : www.larousse.fr

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh