I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U subotu u Aviv parku – humanitarna akcija „Trka za srećnije detinjstvo“

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin organizovaće treću po redu humanitarno-rekreativnu akciju „Trka za srećnije detinjstvo“, 29. septembra u 11 časova, u Aviv parku Zrenjanin.

Podršku organizaciji ove, više od tri decenije stare manifestacije Nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije, pružili su lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport, Predškolska ustanova i Aviv park u saradnji sa nekoliko kompanija.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, ovogodišnji cilj manifestacije je da se sa što više prodatih učesničkih brojeva i putem donacija prikupe sredstva za pomoć onih uspešnih učenika, koji su ostali bez svojih roditelja i žive u stanju socijalne potrebe.

PerSu marketi

– „Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, usmerena ka ostvarivanju trajnog cilja – podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera. Učestvovanjem u ovoj akciji naši mladi sugrađani pokazaće svoje opredeljenje ka zdravom životu i najvišim humanim vrednostima. U Zrenjaninu godinama imamo tu čast i zadovoljstvo da uz sebe imamo ozbiljne i savesne partnere, koji nesebično pružaju svu neophodnu podršku i pomoć – istakla je Tanasijević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sekretarka je na kraju dodala, da će volonteri Crvenog krsta Zrenjanin na dan održavanja ove akcije obeležiti i Svetski dan srca. Oni će prisutnima govoriti o načinu prevencije oboljenja srca i krvnih sudova, a zainteresovani građani će moći da izmere krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Pored toga, biće obeležena i Evropska nedelja sporta.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić, sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić i upravnik Aviv parka Zrenjanin Goran Todić, pozvali su sve učenike osnovnih i srednjih škola, ali i ljude dobre volje da svojim učešćem i kupovinom karte pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

  • Za učešće u trci potrebno je kupiti učesnički broj, koji se po ceni od 50 dinara može nabaviti u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin (Ulica Zmaj Jovina 1/a) ili na dan same trke.

PROGRAM OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE:

10h – XI Mini olimpijada Udruženja za pomoć MNRO sa teritorije Vojvodine

10h – 13h – Prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju

11h – Trka za srećnije detinjstvo

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh