I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

U nedelju 24. februara humanitarni ultramaraton za porodicu Dudaš

Porodica Dudaš koja ima četvoro dece, jedno boluje od cerebralne paralize, živi u izuzetno teškom materijalnom stanju i do kraja februara mora da se iseli iz postojećeg smeštaja. Pomoć Dudaševima je neophodna kako bi dobili novi krov nad glavom, a sa ciljem da što pre do njega dođu biće organizovan humanitarni ultramaraton.

Humanitarni ultramaraton startovaće 24. februara od 7 časova ispred Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu (okupljanje u 6 časova), a završiće se ispred Hrama Svetog Arhangela Mihaila (Ruska crkva) u Zrenjaninu.

– Ovoj humanitarnoj akciji su se odazvali trostruki državni prvak u maratonu Srbije Ivan Miškeljin, državni rekorder u ultramaratonu Saša Gacek, Goran Nikolić koji je istrčao 55 maratona za 55 dana, pripadnici Specijalnih antiterorističkih jedinica. Nakon dolaska na cilj u Zrenjaninu, celodnevno dešavanje će se nastaviti svečanom akademijom u Kulturnom centru od 18 časova. Tu će biti čuveni humanitarac Mile stolar, otac Veselin Vlaški koji će držati besedu o ljubavi, a u programu će učestvovati virtuozi na duvačkim instrumentima, horovi i etno grupa – izjavio je jedan od organizatora, Saša Nikolić.

Fordomanija

Akcija funkcioniše po principu „otkupi kilometar“, a ce

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

na jedog kilometra je 1200 dinara. Adekvatna kuća je pronađena, ima četiri sobe i kupatilo, sve ono što je porodici Dudaš neophodno, a ona košta 10.000 evra.

– Svako može uplatiti manje ili više novca u skladu sa svojim mogućnostima, a otvoren je i devizni račun u evrima i američkim dolarima tako da i dijaspora može da pomogne. Pozvao bih sve privrednike u našem gradu da se uključe u ovu akciju kako bismo što pre sakupili 10.000 evra i obezbedili porodici Dudaš krov nad glavom. Privrednici će zajedno sa primaocem potpisati ugovor o donaciji, tako da mogu da budu sigurni da će sva sredstva biti usmerena na kupovinu kuće – rekao je Nenad Škundrić.

Organizatori ove humanitarne akcije su Saša Nikolić, Nenad Škundrić, Boris Knežević, Ivan Radosavljević, Mario Barlakov i Borislav Đogo.

Donacije

Svi građani sredstva mogu uplatiti na:

  • Račun Vojvođanske banke: 355000320069476944
  • svrha uplate: Korakom do kuće od srca
  • Primalac: Đurika Dudaš, Munkači Mihalja 8. 23206 Mužlja, Zrenjanin.

Osim novca, porodici se mogu donirati  hrana, lekovi, garderoba i mogu otići do njih na adresu Munkači Mihalja 8 u Mužlji.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh