I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U stanovima u Pančevačkoj ulici biće zbrinuto 40 porodica

U Pančevačkoj ulici trenutno se gradi 40 stanova za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica, u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekta 5 u Republici Srbiji.

Prema rečima Čedomira Janjića, gradonačelnika Zrenjanina, koji je danas obišao gradilište, „zamah stanogradnje u Zrenjaninu više je nego jasan pokazatelj pozitivnih ekonomskih kretanja“, dodavši da grad ima zahteve za građevinskom dozvolom za izgradnju objekata kolektivnog stanovanja na još 14 lokacija.

– Na dve lokacije u Ulici Franje Kluza izgradili smo i kuće i stanove zajedničkog stanovanja, a ovde grad, zajedno sa državom, realizuje ovaj veliki projekat, gradnju 40 stanova. Mi smo obezbedili zemljište, priključke na gradske mreže, infrastrukturu, tako da ćemo ovu izgradnju iskoristiti i da povežemo ulice Pančevačku i Laze Kostića novom saobraćajnicom, novom ulicom i mislim da će to biti na zadovoljstvo ne samo stanovnika koji se budu uselili u ove stanove, nego i šireg kruga naših sugrađana koji će koristiti taj put. Očekujem da se sve ovo završi do kraja godine i praktično ovo je samo 10 procenata onog što se trenutno gradi u Zrenjaninu, a gradi se više od 400 stanova, rekao je Janjić.


On je medijima rekao da se grad ozbiljno bavi migracijama i kretanjima stanovništva, našim komšijama i sadašnjim sugrađanima koji su se doselili i devedesetih godina i krajem devedesetih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– U pripremi je još jedan projekat za te potrebe, a ulazimo i u projekat Vlade Srbije kojim će se graditi stanovi za tzv. “bezbednosne snage”, što će najverovatnije uslediti na još jednoj lokaciji koju pripremamo – kazao je Janjić.

Saša Skendžić iz Jedinice za upravljanje projektima, vodeći inženjer na izgradnji objekta u Pančevačkoj ulici, kaže da se objekat gradi finansijskim sredstvima obezbeđenim kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina.

– U ovom objektu će biti zbrinuto 40 porodica, planirano je da se svi radovi završe do kraja godine, a vrednost investicije iznosi nešto više od 900.000 evra. Stanovi su projektovani prema veličini porodica, tako da su površine od 30 do 70 kvadratnih metara. Izvođač radova je preduzeće “Kej” iz Valjeva, koje izvodi radove na još nekoliko objekata koji se grade u okviru “Potporojekta 5”, a kakvi se grade na 24 lokacije širom Republike Srbije. Radovi na ovom objektu počeli su u decembru prošle godine i očekujemo da bude ispoštovana dinamika radova i objekat završi do kraja godine – naveo je Skendžić.

Izvor: zrenjanin.rs

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh