I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nestabilna epidemiološka situacija: U Srednjobanatskom okrugu 158 zaraženih

– Epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga i dalje je nestabilna sa tendencijom rasta broja zaraženih, ali se ukupna situacija drži pod kontrolom. Od početka praćenja “drugog pika” prvog talasa epidemije virusom COVID-19, sa jučerašnjim danom, na teritoriji okruga potvrđeno je 158 inficiranih osoba. Hospitalizovano je 55 osoba, u samoizolaciji je 77 lica. Na prisustvo virusa testirano je 2844 lica, a u toku je analiza još 27 uzoraka, podaci su Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin koji su saopšteni na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog okruga. 

Pregled statističkih podataka od početka epidemije po danima

Sednica je bila usmerena na aktuelnu epidemiološku situaciju u Srednjobanatskom upravnom okrugu i sagledavanje rezultata poštovanja pooštrenih preventivnih mera radi sprečavanja širenja zaraze virusom COVID- 19 u prethodnom periodu.

PerSu marketi

Iako je stanje relativno stabilno u odnosu na druge sredine u Vojvodini i Srbiji, sa sednice Saveta Okruga je opet upućen apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se striktno pridržavaju preporuka i poštuju naredbe lokalnih samouprava koje su u prethodnom periodu donele pooštrene mere u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID- 19.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Bezbednosna situacija na području Okruga je stabilna uz smanjenje broja krivičnih dela, osim slučajeva porodičnog nasilja koje je u porastu, ocena je načelnika Policijske uprave Zrenjanin.

U privrednim subjektima u Okrugu epidemiološka situacija je takođe zadovoljavajuća, striktno se poštuju zaštitne mere i nema zaraženih, osim sporadičnih slučajeva koji su odmah bili rešeni.

– Sve lokalne samouprave sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga su i ovog puta pokazale veliku odgovornost i spremnost u rešavanju problema u novonastaloj situaciji kao i visok stepen međusobne saradnje i pomoći, saopšteno je nakon sednice.

Na kraju sednice, Savet Okruga je konstatovao da nema potrebe za propisivanjem novih mera, osim da svi i dalje poštuju već uvedene mere i odgovorno se ponašaju.

Sednici su prisustovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović kao članovi Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, zatim, načelnik Policijske uprave Zrenjanin Dragiša Vojnović, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Zdravko Ždrale i direktor RPK Predrag Stankov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh