I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin obeležio Svetski dan dece obolele od raka (FOTO, VIDEO)

U prisustvu velikog broja sugrađana, u centru Zrenjanina danas je obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Događaj je obeležilo puštanje balona sa sloganom i porukom organizacije NURDOR: „I ja se borim“, kao simbol sećanja na decu koja su izgubila bitku sa opakom bolešću.

Događaj koji predstavlja podršku malim borcima i njihovim porodicama, organizovali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, lokalna samouprava i kompanija Gomex, a pridružili su se i Crveni krst Zrenjanin, Centar za edukaciju Big Ben.

PerSu marketi

U posebnom programu recitovanjem, pesmom i igrom učestvovali su Gradski dečiji hor „Supernova“, Kreativni centar „Cekom“, Zrenjaninac Nemanja Stojšić, koji je imao zapažen nastup u šou programu „Ja imam talenat“ i brojni prijatelji akcije.

Manifestaciju humanitarnog karaktera u ime grada Zrenjanina zvanično je otvorio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je u svom obraćanju naglasio da će lokalna samouprava i u narednom periodu pružiti nesebičnu podršku obeležavanju ovog dana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pozdravljajući prisutne ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Jelena Đorđević Perc je istakla uspešnu trogodišnju saradnju biblioteke i NURDOR-a i izrazila zadovoljstvo što se obeležavanju ovog datuma svake godine uključi sve veći broj mladih volontera, kompanija i ustanova, „čime dokazujemo da je Zrenjanin grad ljubavi i solidarnosti“.

Milena Markov, članica udruženja i majka deteta koje nas je zbog ove opake bolesti napustilo pre nekoliko godina rekla je za naš portal da kampanja pod sloganom „I ja se borim“ ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje.

-Nega i podrška najbližih uvećavaju šanse za uspešan završetak lečenja naših najmlađih sugrađana. Pružena ruka, lepa reč i nada su isto toliko bitne, koliko i medicinska terapija. NURDOR svakodnevno aktivno radi na tome da svakom detetu koje u našoj zemlji oboli od raka, bude omogućeno pravo na najbolje lečenje i negu, kao i sveobuhvatna, emotivna i psihološka podrška porodici – dodala je Markov.

Prisutni su imali priliku da kupe balone i razne, promotivne artikle, a sav prihod od prodaje biće usmeren na završetak izgradnje dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka očekuje da ove godine bude završen projekat od nacionalnog značaja – novo dečije hemato-onkološko odeljenje pri Klinici za dečije interne bolesti u Nišu.

Kraj druge faze radova se očekuje sredinom marta, a treća faza projekta je opremanje objekta, za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara.

PODRŠKA KOMPANIJE GOMEX“

Društveno-odgovorna kompanija Gomex ima višegodišnju uspešnu saradnju sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Prema rečima marketing menadžera kompanije, Nedeljka Golušina, oni se veoma rado odazivaju na ovakve i slične manifestacije.

-Nije lako saopštiti lošu vest da je neko bolestan, ali najteže je to uraditi kada je u pitanju jedno dete. Naša dužnost je da deci, koja su na žalost obolela od ove opake bolesti, pomognemo. Zaposlenima u kompaniji Gomex je današnje obeležavanje jedno od onih lepših zadataka, koje imaju u svakodnevnoj agendi. Mi smo u okviru ove akcije pozivali prisutne sugrađane, da pošalju jednu poruku podrške na broj 1150, nakon čega smo im poklonili prigodne igračke.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh