I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Srbiji novih 411 slučajeva zaraze korona virusom, preminulo još 9 osoba

U poslednja 24 časa u Srbiji je na korona virus  testirano 2440 osoba. Od toga je 411  osoba bilo pozitivno.

Ukupan broj zaraženih korona virusom do 14. aprila do 15 časova je  4465. Hospitalizovano je 3006  osoba, 131   je na respiratoru.

foto: RTS printscreen

I Taxi Zrenjanin

U poslednja 24 časa od posledica korona virusa umrlo je 9 osoba, 7 muškog i 2 ženskog pola. Prosek starosti ovih osoba bio je 69 godina. Ukupno su od posledica ove bolesti od početka epidemije umrle 94 osobe – saopštila je dr Darija Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji za novinare.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Distribucija preminulih osoba po godinama je sledeća: u uzrastu od 30 – 39 godina umrla je 1 osoba, 40 – 49 12 osoba, 50 – 59 15 osoba, 60 – 69 29 preminulih osoba, 70 – 79 13 osoba i u grupi starijih od 80 godina je 15 osoba. Prosečna starost preminulih je 64,5 godine.

Ukupno je u Republici Srbiji do 14. aprila testirano 23398 osoba.

Okupljanje za Vasrks rizično

Stav struke po pitanju ukidanja zabrane kretanja u vreme Vaskrsa je sledeći: – Svaki dan u borbi protiv širenja epidemije je dragocen. Vaskrs je najradosniji hrišćanksi praznik. Ove godine nam je više nego ikad potrebno snage, vere i volje da se ponašamo u skladu sa situacijom. Bilo kakvo okupljanje i ponašanje koje će povećati rizik od širenja epidemije je nedopustivo – rekla je dr Kisić Tepavčević.

Imunolog Srđa Janković potvrdio je jedinstvo struke po ovom pitanju i dodao:

– Ne znam šta je više hrišćanski od štititi bližnjeg svog od potencijalno smrtonosne bolesti.

Imunitet i antitela sprečavaju oboljevanje

Imunolog dr Srđa Janković na današnjoj  konferenciji o stanju epidemije koronavirusa u Srbiji i odgovorio na pitanje u vezi sa značajem imuniteta i antitela.  – I jedno i drugo sprečavaju ponovno oboljevanje. I plazma može da pomogne u razvijanju antitela kod onih koji ih nemaju dovoljno. Na antitelima se dosta radi i to je jedan od glavnih delova imunologije koji može da pomogne –  istakao je imunolog dr Janković.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh