I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Srbiji novih 238 slučajeva zaraze korona virusom – ukupno 3105, preminulo još 5 osoba

U poslednja 24 časa testirane su 1893 osobe, od koji je 238 bilo pozitvno na korona virus.

Ukupno je korona virusom do 10. aprila u 15 časova registrovano 3105  osoba pozitvnih na ovaj virus.

U poslednja 24 časa preminulo je 5 osoba.

PerSu marketi

foto: RTS printscreen

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Srbiji je do danas u 15 časova hospitalizovano 2107 pacijenata, a na respiratoru je njih 136. Od ukupnog broja obolelih, u poslednjih 24 časa preminulo je još 5 osoba, četiri muškarca i jedna žena. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 71. Smrtnost u ovom momentu iznosi 2,29% – rekla je u 15 časova zamenica Instituta „Milan Jovanović Batut“, dr Darija Kisić Tepavčević.

Ukupan broj testiranih na korona virus u Srbiji je 14240

Napravili smo kriterijume za testiranje i testiraju se oni koji imaju telesnu temperaturu preko 38 stepeni, teškoće pri disanju i upalu pluća i to u Srbiji rade „covid ambulante“, rekao je prf dr Predrag Kon dodavši da su se u početku testirali i oni koji su imali blaže simptome od navedenih.

-U ovom momentu se u improvizovanim bolnicama nalazi oko 650 pacijenata, i po pravilu nije dugo zadržavanje, jer većina njih čeka samo rezultate testova pre nego ode kući. U bolničkim uslovima vreme hospitalizacije je preko dve nedelje, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Prelomni period

Profesor dr Predrag Kon osvrnuo se na najduži policijski čas koji će početi danas u 17h i trajati do ponedeljka u 5 časova.

-Znamo da su tokom praznika kontakti češći. Pokušavam da objasnim da je to najosetljiviji period gde se lomi da li ćemo uspeti da potisnemo taj virus. On ima svoju snagu samo onda kada ima puno zaraženih. Imamo zaravnjenje, nemamo skok, a nalazimo se u samom maksimumu, to je dobra stvar. Trebalo bi tako da nastavimo. Imamo pred sobom praznični vikend i svakako da će oni slaviti u posebnim uslovima, ali treba da shvate a i mi svi zajedno da štitimo život i da je to jedini razlog zbog koga toliko tražimo, molimo, a mere su nekada jedini način da zaštitimo ljude, zaključio je dr Kon.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh