I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U prvih sedam meseci u 195 saobraćajnih nezgoda u Zrenjaninu – poginule tri osobe

Od početka godine do 31. jula u Zrenjaninu je prijavljeno 195 saobraćajnih nezgoda. U odnosu na isti period prošle godine to je za 12,5 odsto manje. Na žalost, tri osobe su u ovim nezgodama izgubile život. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su iz godine u godinu isti i većinom je razlog ljudski faktor.

Iz godine u godinu na srpskim putevima beleži se crna statistika. Ipak, ohrabruje to što je u Zrenjaninu broj saobraćajnih nesreća od početka godine manji nego u istom periodu prošle godine.

“Na teritoriji Policijske uprave u Zrenjaninu od 1. januara do 31. jula 2020. godine evidentirano je 195 saobraćajnih nezgoda. U odnosu na isti period prethodne godine, evidentirano je za 12,5 odsto manje saobraćajnih nezgoda, jer ih je u prethodnoj godini bilo 223. U ovim saobraćajnim nezgodama tri osobe su poginule, 23 je zadobilo teške, a 136 lake telesne povrede. Od početka godine do 31. jula 2019. godine, poginulo je šest osoba, 27 je zadobilo teške, a 198 lake telesne povrede”, kažu u Policijskoj upravi u Zrenjaninu.

I Taxi Zrenjanin

Statistika pokazuje da u saobraćaju najviše stradaju vozači automobila.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Najveći broj povređenih osoba su vozači putničkih vozila – 40,7 odsto. Zatim su to putnici u vozilima 22,8 odsto, a potom i vozači bicikala – 13,5 odsto”, objašnjavaju u PU u Zrenjaninu.

Iz godine u godinu saobraćajne nesreće se događaju iz istih razloga. Najčešći krivac za njih je ljudski faktor.

“Najčešći uticajni faktori koji doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda su: neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”, navode u Policijskoj upravi u Zrenjaninu.

Oprez u vožnji se stalno savetuje, a pogotovo u letnjim mesecima. Veoma je važno da na put krenete kada ste odmorni i da pravite češće pauze. Naravno, brzinu vožnje treba prilagoditi uslovima puta, a telefoniranje zaboraviti, ma koliko se poziv u tom trenuktku činio važnim.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh