I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U prošloj godini Crveni krst podelio 66.440 toplih obroka

Članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su i tokom prošle godine ulagali maksimalne napore da odgovore na sve izraženije potrebe za socijalnim angažovanjem prema najosetljivijim kategorijama našeg stanovništva. Socijalne aktivnosti imale su prioritete u odnosu na ostale programe, ali su humanitarne potrebe prevazilazile mogućnosti ove organizacije.

Najvidljiviji program za ublažavanje siromaštva jeste program „Narodna kuhinja“, koji u našem gradu u kontinuitetu punih deset godina partnerski realizuju grad Zrenjanin, Centar za socijalni rad grada Zrenjanina i Crveni krst Zrenjanin.

Lokalna samouprava obezbeđuje sredstva za realizaciju programa „Narodna kuhinja“ i to: za pripremu 250 kuvanih obroka svakog radnog dana, za nabavku 250 paketa konzervirane hrane nedeljno za potrebe korisnika toplog obroka za dane vikenda i za nabavku 340 porodičnih paketa hrane.

I Taxi Zrenjanin

Sredstva za realizaciju ovog programa grad Zrenjanin opredeljuje u budžetu grada Centru za socijalni rad. Grad Zrenjanin sprovodi postupke javnih nabavki, a Centar rešenjima utvrđuje korisnicima pravo na korišćenje toplog obroka ili mesečnih paketa hrane.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin vrše distribuciju toplih obroka, nedeljnih paketa hrane i mesečnih paketa hrane, od toga 98 paketa u gradu Zrenjaninu i 242 paketa u naseljenim mestima. Počev od 1. decembra 2018. godine, broj korisnika toplog obroka je povećan na 270. Među korisnicima toplog obroka je i 70 dece uzrasta do 14 godina. Posredstvom Crvenog krsta Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije obezbeđuje deset osnovnih artikala hrane za pripremu toplih obroka – kaže za naš portal sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević.

Ona ističe, da je u prošloj godini na distributivnom punktu ove organizacije podeljeno je 66.440 toplih obroka, 2.040 mesečnih paketa hrane, i po 230 paketa hrane i sredstava za higijenu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine.

-Pored toga, najugroženijim sugrađanima je podeljeno više stotina hiljada kilograma humanitarne pomoći u vidu hrane, sredstava za higijenu, polovne odeće i obuće, knjiga, školskog pribora i igračak, zatim uručena su 223 novogodišnja paketića deci korisnika programa „Narodne kuhinje“, deci sa invaliditetom i deci na bolničkom lečenju, kao i 52 paketa novorođenim bebama tokom Nedelje Crvenog krsta – dodaje na kraju Tanasijević.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh