I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U programu Narodna kuhinja 250 korisnika, pomoć se proširuje na još 340 porodica

U Zrenjaninu su danas obeleženi Svetski dan hrane i Svetski dan borbe protiv siromaštva jedinstvenom akcijom u kojoj su korisnici programa Narodna kuhinja, pored redovnih oborka, darivani dodatnim namirnicama.

U tome je, pored Crvenog krsta koji svakodnevno priprema i distribuira tople obroke za naše socijalno ugrožene građane, pomogla i Pekarska radnja „Tamiška lađa“ iz Tomaševca, uručivši slatka peciva. Osim toga, za današnji dan obezbeđene su i dodatne količine konzervirane hrane.

Ovogodišnji moto Svetskog dana borbe protiv siromaštva glasio je „Javite se na poziv 17. oktobra da okončamo siromaštvo: Put ka mirnodopskim i inkluzivnim društvima”. Upravo je program „Narodna kuhinja“ najvidljiviji i najdirektniji program ublažavanja siromaštva i pomoći licima u stanju socijalne potrebe.

I Taxi Zrenjanin

– U programu Narodna kuhinja godinama unazad imamo konstantan broj korisnika, njih 250. Taj broj ljudi svakodnevno preuzima svoje tople obroke ovde, na distributivnom punktu u prostorijama Crvenog krsta. Petkom, pred početak vikenda, delimo i konzervirane namirnice, podsetila je sekretarka te organizacije, Aleksandra Tanasijević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovde saznajemo i da će u narednih šest meseci, počev od oktobra i zaključno sa martom 2018. godine, još 340 porodica biti potpomognuto kroz program Narodne kuhinje, podelom porodičnih paketa hrane.

Reč je o onim porodicama koje ne mogu svakodnevno da dolaze na punkt za distribuciju hrane po tople obrke. U gradu će takve pakete dobiti 92 porodice, a u selima 248.

S obzirom na to da je oktobar mesec solidarnosti, u Crvenom krstu su pozvali i ostale donatore u gradu da se do kraja meseca pridruže i pomognu našim najugroženijim sugrađanima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh