I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U ponedeljak na Bagljašu humanitarni koncert za Ljiljanu Lučić

U ponedeljak 14.10. od 18 sati u bioskopskoj sali na Bagljašu biće organizovan humanitarni koncert za prikupljanje pomoći studentkinji Ljiljani Lučić. Organizatori pozivaju sve koji mogu da dođu i pomognu da se prikupi što više sredstava za ovu devojku kako bi Ljiljana mogla bez neizvesnosti da nastavi studije.

Ljiljana Lučić se od svoje druge godine života kreće u invalidskim kolicima. Telesni nedostatak je nije sprečio da krene za svojim ciljevima.

“Ljiljanu je mama u invalidskim kolicima vodila najpre u vrtić, a kasnije i u školu. Ona je pošla u školu iako u to vreme inkluzija nije bila obavezna. U prvom razredu je pokušala da ustane iz kolica i da stoji kao i druga deca, ali nije uspela, pala je i polomila obe noge. Opismenjavali smo se na razne načine. Ljiljana je završila osnovnu školu sa odličnim uspehom. Nakon osnovnve škole upisala je gimanziju. I srednju školu je završila odličnim uspehinm, dobitnik je Vukove diplome. Sada je upisala fakultet u Zrenjaninu”, objašnjava Ljiljana Pardanjac, učiteljica Ljiljane Lučić iz osnovne škole Petar Petrović Njegoš.

PerSu marketi

Iako je u invalidskim kolicima i uprkos tome što je i njoj potrebna pomoć Ljiljana ne želi da ostavi bolesnog oca

“Ljiljanina majka se mnogo žrtvovala za Ljiljanu. Ona je nedavno urmla, a Ljiljana je ostala sama sa tatom, koji je, takođe, osoba sa invaliditetom. Možda bi Ljiljana mogla da ostvari pravo na studentski dom ili nešto drugo, ali ona je rešena da ostane sa ocem u kući. Njena bivša razredna Teodora Filip Šubone i ja smo joj sada kao druge mame. Želimo da joj pomognemo da ne odustane od fakulteta. Uspeli smo u nameri da dobije pravo na prevoz taksijem. Dešava se da ona između predavanja ima pauzu od 2-3 sata. Za nju je teško da sedi u kolicima”, objašnjava naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Humanitarni koncert za Ljiljanu organizuje mesni odbor Crvenog krsta “Bagljaš”. Ulaznica za humanitarni koncert je dobrovoljni prilog.

“Pozivamo ljude da u što većem broju dođu na humanitarni koncert i da pomognu da sakupimo što više sredstava za ovu devojku. Sav novac koji bude prikupljen biće uplaćen Ljiljani preko posebnog žiro računa koji treba da se oformi. Ja Ljiljanu ne znam baš dobro, ali oni koji su je bolje upoznali kažu da je divno dete”, objašnjava Olivera Jović, jedan od organizatora koncerta.

U programu humanitarnog koncerta učestvuju deca iz vrtića “Bambi”, učenici osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” i kulturni centar “Svetozar Marković”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh