I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Plućnoj bolnici u Zrenjaninu hospitalizovano preko 70 pacijenata

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu trenutno se leči 71 pacijent sa teritorije Srednjobanatskog okruga. Reč je o licima inficiranim koronavirusom ali i covid negativnim pacijentima sa izraženom upalom pluća.

Ova zdravstvena jedinica se od nedavno vodi kao Covid bolnica što je uticalo na dalji prijem dela pacijenata koji nisu pozitivni na koronavirus.

– Rešenjem Vlade Srbije 11. jula smo ušli u sistem Covid bolnica zbog čega se neinfektivna plućna patologija tretira u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“. Onkološki bolesnici sa karcinomom bronha hemioterapiju dobijaju u ambulanti zrenjaninske opšte bolnice, a za invazivnu plućnu dijagnostiku tumorski suspektnih promena pacijenti se upućuju u Institut za plućne bolesti Vojvodine. Kada je reč o našim kapacitetima, plućna bolnica u Zrenjaninu raspolaže sa 77 postelja. Na lečenju je 71 pacijent među kojima su covid pozitivni ali i covid negativni pacijenti sa izraženim upalama pluća. Radi se o srednje teškim i teškim kliničkim slikama. Nestabilni bolesnici se, u zavisnosti od pozitivnosti ili negativnosti na koronavirus, upućuju u intenzivne jedinice Kliničkog centra Vojvodine ili Instituta za plućne bolesti Vojvodine, pojašnjava za portal I love Zrenjanin dr Svetlana Jovanović, direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“.

I Taxi Zrenjanin

Prema njenim rečima, plućna bolnica raspolaže svim potrebnim tehničkim resursima za zbrinjavanje covid pacijenata i onih sa težim upalama pluća. Pre svega se misli na kiseoničnu potporu i pet respiratora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Broj pacijenata pozitivnih i negativnih na koronavirus menja se iz dana u dan. Ono što je važno istaći jeste to da imamo sve više uspešno izlečenih pacijenata, ali nam isto tako pristižu i novi, te je i dalje bitno da kao društveno odgovorne osobe u celini budemo izrazito disciplinovani, rekla je dr Jovanović.

Posete pacijentima u ovoj zdravstvenoj jedinici ukinute su istog dana kada je proglašena covid bolnicom, a porodicama je omogućeno da u periodu od 14 do 15 časova donesu vodu i lekove sa naznakom da iste predaju u zatvorenim kesama sa napisanim imenom i prezimenom pacijenta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh