I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Planira se izgradnja novog tržnog centra u glavnoj ulici

Skoro svi lokali u centru grada koji su u nadležnosti „Gradske stambene agencije“ popunjeni su najčešće izdavanjem zakupcima, kažu u tom javnom preduzeću. Nerešena pitanja i nemogućnost sprovođenja planova obnove, izgradnje ili rekonstrukcije, vezuju su za dve lokacije u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, dok se na trećoj lokaciji očekuje promena postojećeg ambijenta i izgradnja novog tržnog centra.

Prostor u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića broj 26 i dalje je prazan, skoro tri godine nakon uklanjanja „kuće Filkovića“, dok je lokal pored obnovljen i ima novog zakupca.

„Postoji plan idejnog rešenja i izgradnje, kada je u pitanju prostor na broju 26, ali problem u sprovođenju tog plana predstavljaju nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Nešto je započeto, ali se čeka završetak spora koji se vodi sa par bivših stanara. Nadamo se da će i sa njima dogovor uskoro biti postignut i da ćemo nakon toga pristupiti rešavanju i izgradnji, i napraviti privatno – javno partnerstvo. Lokal u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 28 – bivši lokal cvećare „Jasmin“, je u potpunosti adaptiran. Prošle godine je izvršena sanacija i renoviranje enterijera. Fasada je tom prilikom popravljena i okrečena, tako da je lokal dobio drugačiji izgled. Takođe je izvršena adaptacija unutrašnjosti, pa je prostor proširen sa 40 na 100 metara kvadratnih. Lokal danas ima novog zakupca, i sve funkcioniše u savršenom redu“, kaže direktor JP „Gradska stambena agencija“ Radiša Dupljanović.

I Taxi Zrenjanin

U vezi planova sa objektom na broju 29, pojavile su se neočekivane komplikacije, zbog čega se sprovođenje istih usporilo, dok za lokaciju na broju 37 već postoji gotovo idejno rešenje za promenu postojećeg objekta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Kada je u pitanju lokal u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 29, gde je zabranjena upotreba zgrade, uradili smo projekat za sanaciju i rekonstrukciju. Morali smo da usporimo, pa čak i da zaustavimo sve, jer smo u papirima našli da je vlasnik bio Jevrej. Problem je nastao sa zakonom lex specialis, prema kojem, ako se utvrdi da su u pitanju žrtve holokausta, čak iako naslednici nisu podneli zahtev za restitucijom, moramo sačekati. Dok se ne utvrde činjenice, smatra se da pravo na objekat polaže Jevrejska zajednica. Zgrada u Ulici Aleksandra I Karađorđevića 37 , bivša zgrada „Medivet“-a, trebala bi da dobije novu namenu. Tu je trenutno izdat samo lokal u dvorištu. Imamo gotovo idejno rešenje. Planira se renoviranje celokupne zgrade i izgradnja mini tržnog centra, koji će imati nekih 20 lokala“, najavio je Dupljanović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh