I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

U Zrenjaninu u petak počinje 9. „Korzo fest“

Gradska manifestacija „Korzo fest“ biće održana deveti put u našem gradu, najavili su danas medijima Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika, Ivana Đukić iz Turističke organizacije Zrenjanina, Ljiljana Nećakov iz Kulturnog centra i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

U okviru ovogodišnje manifestacije biće prezentovano niz tematskih programa, kao i manifestacija “Banatske vredne ruke”, koja ove godine obeležava dve decenije od osnivanja. Programi će se održavati u terminima od 19 do 24 časa, svakog vikenda od 5. jula do 10. avgusta, na nekoliko lokacija u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

– Po pokroviteljstvom grad, a uz pomoć Turističke organizacije, Kulturnog centra i biblioteke, ove godine će se održati deveti Korzo fest. Kao i ranijih godina, i ove godine smo trudili da se pokrije interesovanje svih uzrasta. Za naše  najmlađe smo pripremili program koji će počinjati od 19 časova. Družiće se sa klovnovima i animatorima njihovih omiljenih likova. Biće pevanja i plesanja, kao i mogućnosti slikanja i starih zanata. Za starije smo pripremili tematske vikende. Istakla bih predavanja psihologa koja će obuhvatiti zanimljive teme. Upriličen je i nastup “stand up” komičara, i bendova koji sviraju muziku različitih žanrova.” – naglasila je predstavnica Turističke organizacije Ivana Đukić.

I Taxi Zrenjanin

Tokom šest vikenda, program će biti raspoređen na četiri platoa

Na prostoru kod “Vodotornja” će se održavati svi muzički koncerti, dramski programi, nastupi baletskih škola i foklor. Kod bivše robne kuće tradicionalno će se održavati škola crtanja Viorela Flore, kao i deo dečjeg programa. Na platou kod “Dunav osiguranja” će biti održan sajam gramofonskih ploča, radionica starih zanata i dramski program za decu i odrasle. Svaki vikend će imati tematski naslov i sadržaj. Svi programi su besplatni za posetioce.

Ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” svakog petka od 20 časova čitaće se poetski tekstovi, uz odgovarajuću muzičku podlogu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Poziv biblioteci se nije mogao odbiti. Razumeli smo ga kao počast, i nameru organizatora, da programu “Korzo fest”-a doda smisleni sadržaj. Iz tog razloga smo odgovorili na poziv, iako ne učestvujemo u manifistaciji od samog početka. Ispred biblioteke uz žubor fontane, predstavićemo program koji ima literarni i zanimljiv sadržaj. Već prvi petak nastupa sastav gitara dečaka iz Muzičke škole “Josif Marinković”. Narednih nedelja će biti sličnih dešavanja, uz dodatak čitanja poezije, iz resursa biblioteke. Nismo još precizno definisali koji će se sadržaji čitati. Suština manifestacije i programa je izvesti ljude na trgove i glavnu ulicu i “prizvati malo vedrine, osmeha, lepote druženja i javnog opštenja.” – istakao je direktor biblioteke Milan Bjelogrlić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh