I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U ovom teatru deca zaista uživaju, rastu i uče – „TO teatar“ (VIDEO)

Pre dve godine dve drugarice i glumice NP „Toša Jovanović“ Olgica Trbojević Kostić i Tatjana Barać odlučile su da se otisnu u interesantnu i uzbudljivu misiju rada sa decom.

Osnovale su svoj teatar „TO teatar“. – Naša ideja bila je da pokrenemo školicu glume i lutkarstva ali ne kao igraonicu već da princip rada bude kao na dramskim akademijama, naravno primereno uzrastu dece koja nam dolaze, a to je u rasponu od 6 do 16 godina. Učimo pokret, scenu, uspeli smo sami čak da im napravimo i jednu malu kamernu scenu, fundus, rasvetu. Deca u ovom našem teatru prvo stiču samopouzdanje, uče se timskom radu, edukuju se pa onda sve ostalo – kaže Tatjana Barać.

– Ušli smo u treću godinu rada. Nemamo stalan broj dece, neka dolaze neka odlaze, a najviše se radujemo kada nam se neko vrati. Trudimo se da lepo govorimo, da negujemo naš jezik, da negujemo pokret. Sa ovim malim ljudima je zaista lepo i inspirativno raditi. Onda kada imam i najlošiji dan ili sam preumorna čim dođem ovde i radim sa njima na sve zaboravim jer su oni prepuni pozitivne energije i svežine – kaže Olgica Trbojević Kostić.

I Taxi Zrenjanin

„TO teatar“ deluje u prostorijama MZ Mala Amerika na Keju 2. oktobra, a mogu se kontaktirati preko Facebook, Instagram stranica ili Youtube kanala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh