I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U novoj školskoj godini 28 prvaka više nego prethodne godine(VIDEO)

U novu školsku godinu , danas je krenulo 1025 đaka prvaka. Tradicionalno, kao i prethodnih godina, podeljene su svima školske torbe, kao i neophodan pribor. 

Tri odeljenja prvaka u Melencima

Gradonačelnik je posetio osnovnu školu u Melencima.

I Taxi Zrenjanin

„Poseban dan, 1. septembar u 22 škole u naseljenim mestima, i u 10 škola u gradu. Upisano je 1025 đaka prvaka, što je za 28 više nego prošle godine. Ta činjenica nas veoma raduje, i nadamo se da će u narednom periodu biti još veći broj. Danas smo u Osnovnoj školi „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima, posetili 48 đaka prvaka. Podelili smo im rančeve sa pratećim školskim priborom. Porazgovarali smo sa učiteljicama, učiteljem i direktorom o vidovima pomoći unapređenja uslova školovanja“, naglasio je gradonačelnik Simo Salapura.

Delovi škole i školsko dvorište su renovirani, i kako direktorka ističe, sad deca rade u mnogo boljim uslovima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Mi smo škola, koja ima najduži period postojanja, jer školstvo u Melencima traje duže od 260 godina. Ovaj dan je za nas poseban, a od predstavnika grada smo dobili informacije koje su nam značajne. Ukupno imamo 12 odeljenja nižih razreda, i 11 viših razreda, ukupno 47o učenika. Dešava se da nam se broj nepredviđeno menja, ali se broj povećava. Morali smo povećati kapacitete, jer smo bili jedini vrtić sa listom čekanja. U prvi razred je krenulo 48 đaka, koji su raspoređeni u 3 odeljenja“, istakla je direktorka Natalija Makijević.

Prvaci u „Njegošu“ najviše žele da nauče matematiku

U Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“, organizovan je prijem za đake prvake. Priredbu su im priredili učenici koji su završili 4. razred, a čije učiteljice uzimaju novu generaciju. Trenutno je u pet odeljenja raspoređeno 123 đaka prvaka.

 

„Od danas će se vaše učiteljice, kao i vaši roditelji, radovati vašim uspesima u svakodnevnici i na takmičenjima, a kada godine prođu, vašim uspešnim karijerama. Dragi roditelji, želim vam da sa puno ljubavi istrpljenja, pratite školovanje vaše dece. Želim da uspostavite dobru saradnju sa učiteljicama, kao i sa svima u našoj školi. Imajte vremena za svoju decu, razgovarajte sa njima, pažljivo ih slušajte, bodrite i hvalite. Na sreću svih nas, školska godina počinje regularno, bez podela na grupe, i sa časovima u trajanju od 45 minuta. Pred nama je jedna izazovna godina, i nadamo se da ćemo svi biti zdravi, i zajedno dočekati kraj školske godine. Poštovanim kolegama i đacima prvacima, želim uspešan početak školske godine“, poželela je u svom obraćanju direktorka Marija Mijoković.

direktorka Marija Mijoković

 

učiteljica Dubravka Omorac

U razgovoru sa prvacima, saznali smo da većina njih želi da što pre nauči matematiku. Nisu krili ni oduševljenje učiteljicama. Prvake su uzele učiteljice Dubravka Omorac, Marija Kovačević, Olivera Šekerović, Gordana Milojkov i Helena Milinović.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh