I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U nedelju besplatni pregledi – ultrazvuk abdomena, mamografija, analiza tumor markera

U sklopu akcije koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 28. januara, biće organizovani četvrti ciklus besplatnih preventivnih pregleda. Besplatni pregledi obavljaće se i u Zrenjaninu, u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

Pregledi će se vršiti u periodu 8 -16 sati i to: ultrazvuk abdomena i mamografija (Odeljenje radiologije) i laboratorijske analize tumor markera CEA i Ca 19-9 (Biohemijska laboratorija).

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani. Potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola)

I Taxi Zrenjanin

NAPOMENA za obavljanje pregleda:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Mamografija se radi kod žena od 50 do 69 godina života, žena koje ovaj pregled nisu radile u toku poslednje dve godine i žena koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom skrininga.

Ultrazvuk abdomena – nakon 20h prethodnog dana pacijent ne treba da unosi hranu, na dan pregleda ne unosi ni hranu ni tečnost.

Analiza tumor markera CEA i Ca 19-9 radi se osobama koje imaju tegobe u smislu bolova u stomaku, koje gube na telesnoj težini ili imaju krv u stolici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh