I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U kobasici dugoj 2036 metara uživali i Zrenjaninci (Video reportaža)

U Turiji kod Srbobrana, održana je  36. popularna turistička manifestacija Kobasicijada. Ovaj najveći gastronomski događaj u Srbiji posvećen nadaleko poznatom turijskom delikatesu okupio je oko 170 izlagača prvenstveno mesnih prerađevina, ali i vina i rakije.

Turijska kobasica je jedinstvena i pravi je veliki majstori po tradicionalnoj recepturi ovog kraja. Ovoga puta u Turiji je napravljena kobasica dužine dva kilometra i 36 metara, koja je tačno u podne, svečano predstavljena pred brojnim posetiocima.

PerSu marketi

Džinovsku kobasicu, kojom su za sedam metara nadmašili sopstveni rekord od 2.029 metara, overen 2013. godine u Ginisovoj knjizi, napravilo je osam majstora od dve i po tone čistog mesa.

U Turiji mestu sa tek nešto više od 2.000 stanovnika, tokom tri dana održavanja Kobasicijade boravilo je između 50.000 i 70.000 posetilaca. Priređen je bogat kulturno umetnički program, koncerti i niz interesantnih dešavanja. Među takvima je i takmičenje u pravljenju najbolje kobasice kao i takmičenje u brzom jedenju iste. Posebni gosti manifestacije su prijatelji i predstavnici kobasičarskih festivala iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Slovačke.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Deo atmosfere zabeležili smo u video reportaži. Tokom snimanja smo sreli ljude koji su ovu manifestaciju prvi put i pokrenuli sredinom 80-tih godina prošlog veka, a potražili smo i Zrenjanince kao i one koji su imali bilo kakve veze sa našim gradom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh