I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

U Mužlji održani 33. Žetelački dani

Na žitnom polju u blzini salaša Miler i Pony-farme, u Mužlji su održani 33. po redu Žetelački dani. Ovaj tradicionalni događaj organizovalo je Udruženje porodičnih gazdinstava „Klaster Fokus“.

zetelacki-dani

Takmičari su se u prepodnevnim satima okupili ispred prostorija Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“, nakon čega su na fijakerima i traktorima krenuli put žitnog polja. Usledio je tradicionalni žetveni doručak, priprema alata, i nakon što je otac Stojan Kalapiš osveštao polja, učesnici su krenuli u rad i prikazali mladima kako su naši preci nekada predanim radom svakodnevno dolazili do hleba.

zetelacki-dani2

I Taxi Zrenjanin

zetelacki-dani1

Tokom celodnevne manifestacije meštani su mogli da prisutvuju kulturno-umetnički programu, u kome su nastupili najmlađa i mlada folklorna grupa „Százszorszép“ i „Tiszavirág“, kao i citraška grupa i mešoviti hor KUD“Petefi Šandor“, upoznali su se sa radom Udruženja strelaca „HUNOR“ iz Temerina i pogledali izložbu ručnih radova, starih alata i zanata, umetnička dela i suvenire ovdašnjih članova Kluba Žena, Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“, Udruženja pčelara, Kluba slikara amatera, Udruženja ljubitelja vina „Sveti Martin“ i nekoliko samostalnih izlagača.

Podršku 33. Žetelačkim danima je pružio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, fondacija „Bethlen Gábor“, Gomex, Carska bašta, Societe Generale Banka i grad Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh