I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

U Mužlji obeležen veliki jubilej – 125 godina Osnovne škole „Servo Mihalj“ (FOTO)

Školsko zvono u naseljenom mestu Mužlja prvi put se oglasilo sada već davne 1893. godine. Od tada, pa sve do danas, u ovoj prosvetnoj ustanovi se savesno neguje misija verovanja da su različitost, uvažavanje, razmena nacionalnog i kulturnog nasleđa  jedno veliko i neprocenjivo bogatstvo.

Svečanom priredbom u prepunoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“, učenici nižih i viših razreda, njihovi učitelji i nastavnici, roditelji i mnogobrojni prijatelji su obeležili veliki jubilej – 125 godina postojanja OŠ „Servo Mihalj“, a ujedno proslavili i Dan škole.

PerSu marketi

Prisutne je prvo podravio direktor Osnovne škole, Atila Molnar, koji je u svom obraćanju istakao, da je višedecenijski rad ove ustanove, pored obrazovanja i vaspitanja, posvećen i negovanju tolerancije i uzajamnog uvažavanja.

-U našoj školi se svakodnevno aktivno neguju partnerski odnosi sa svim zainteresovanim licima. Nastavnici savesno organizuju nastavu u kojoj učenici lakše i brže uče, koristeći pre svega moderne metode rada, a roditelji su uvek ravnopravni učesnici u radu naše prosvetne ustanove. Rezultati ove saradnje se najviše ogledaju u postignutim uspesima na mnogim državnim i međunarodnim takmičenjima, smotrama i projektima – naglasio je Molnar.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U okviru dvojezičnog kulturno-umetničkog programa nastupili su đaci nižih i viših razreda, kao i hor i orkestar ove mužljanske škole.

Nakon programa, podeljene su zahvalnice onim učenicima, učiteljima i nastavnicima, koji su u proteklih godinu dana uspešno predstavljali školu na raznim takmičenjima, sa kojih su se vraćali sa priznanjima i diplomama.

Pored toga, održana je i svečana sednica, na kojoj su dodeljene nagrade onim zaposlenima koji su u proteklih 10, 20, 30 i 35 godina vredno  radili u ovoj školi. Poklon pažnje su dobili Neli Molnar, Marina Horvat, Eržebet Dorogi, Vesna Marton, Vesna Subić Miljuš, Valerija Danč, Slađana Mišić, Ljubinka Borić, Ognjen Cvetković i Stanko Vuković, dok su Ilona Prec i Aranka Labadi uz veliki aplauz ispraćene u zasluženu penziju.

Osnovnu školu „Servo Mihalj“ u Mužlji trenutno pohađa 630 učenika, a nastave se izvode u dve zgrade (u centru naselja i u Ulici Servo Mihalja) na mađarskom i srpskom jeziku.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
Na vrh