I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

U Melencima održan prvi sajam pčelarstva

Ovaj vikend u Melencima kod Zrenjanina bio je u znaku pčelara. Naime, u tom mestu udaljenom petnaestak kilometara od Zrenjanina održan je prvi sajam pčelarstva i opreme, koji je okupio izlagače iz Vojvodine i drugih delova Srbije, a gosti su stigli iz Slovenije i susedne Rumunije. 

med

Na sajmu se predstavilo više od 30 izlagača, a organizovana su i stručna predavanja iz ove oblasti, kao i o korišćenju pčelinjih proizvoda u lečenju.

„Planiramo da ovo bude tradicionalno i još masovnije nego ove godine, a moram da kažem da je zaista ovaj naš prvi sajam izazvao veliko interesovanje. Naša želja je bila i da upoznamo ljude sa pčelarstvom, ali pčelinjim proizvodima, jer je to način i da se možda neko od mlađih prihvati ovog posla“, kazao je Milan Popov, predsednik Društva pčelara Rusanda iz Melenaca, koji se pčelarstvom bavi prethodnih 12 godina.

PerSu marketi

Celokupan program bio je prilagođen svim generacijama. Pored pčelara, svoj deo programa imali su i najmlađi, ali i udruženje žena.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Melenci su mesto u srednjem Banatu, veliko je selo, tu je banja, nije daleko granica sa Rumunijom, i šteta bi bila da nemamo ovakvu manifestaciju“, istakao je Miodrag Milivojev, član Društva pčelara Rusanda iz Melenaca.

Niku Čukur predsednik Udruženja pčelara iz filijale Žombolj, koji je ovde predstavljao pčelare iz rumunske Opštine Komluš Mare, kaže da je značajno i potpisivanje protokola o saradnji, koji će poslužiti za dalju razmenu iskustava.

„Obišli smo ovde banju, koja je jako lepo uređena, kao i neke pčelare. Videli smo kako se ovde radi, jer uvek ima neke razlike. Tako da kada oni budu došli u uzvratnu posetu, vodićemo ih kod naših pčelara“, rekao je Niku Čukur.

Društvo pčelara Rusanda iz Melenaca, koje je i organizovalo ova j prvi sajam, trenutno ima 32 člana i oko 1. 500 košnica. Uz želju da ovakva okupljanja budu organizovana i narednih godina, ideja je da ovo mesto postane i banatski centar pčelara.

Izvor : RTV

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh