I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

U Lazarevu počinje izgradnja potisnog kanalizacionog voda

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić potpisali su danas ugovor o izgradnji potisnog kanalizacionog voda u naseljenom mestu Lazarevo.
 
konferencija-2
 
Ovim ugovorom definisana je izgradnja cevovoda od Lazareva do Kleka u dužini od 5700 metara. Vrednost radova je 22,2 miliona dinara bez PDV-a, investitor je Grad Zrenjanin, a radove će izvoditi „Vodovod i kanalizacija“.
 
– Radovi će početi u prvim danima decembra, i trebali bi da budu završeni u roku od 100 dana ukoliko vremenske prilike budu to dozvolile. Završetkom izgradnje potisnog cevovoda krajem februara, odnosno početkom marta, biće nastavljena izgradnja fekalne kanalizacije u Lazarevu. Ovaj cevovod je veoma bitan i kako se koja ulica bude radila građani će moći odmah da podnesu zahtev za priključenje, dakle, neće morati da čekaju završetak celokupne mreže, rekao je Tajdić danas na konferenciji održanoj u Gradskoj kući. 
lazarevo
 
Gradonačelnik je podsetio da je izgradnja fekalnih kanalizacija u Melencima, Elemiru, Kleku i Ečki počela pre nekoliko godina, ali da je u jednoj fazi stala zbog nedostatka novca. U ovoj godini je obezbeđen novac za nastavak gradnje u sva četiri sela, i očekivanja su da u 2016. godini sve bude završeno.
 
– Kao što smo prvi grad koji je kompletno završio fekalnu kanalizaciju na svojoj teritoriji, tako želimo da i 22 naseljena mesta kompletno obezbedimo sistemima za kanalisanje u nekom relativno kratkom periodu. Ispunjavamo ono što smo obećali Lazarevčanima i meštanima drugih naseljenih mesta, rekao je Janjić dodavši da nije lako istovremeno isfinansirati tako velike projkete, ali da će oni i uprkos tome biti završeni.  

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh