I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Kumanu puštena u rad eko-česma

Meštani Kumana, naseljenog mesta koje pripada opštini Novi Bečej, danas su dobili eko-česmu. Puštanjem u rad ove česme, meštani će konačno moći da toče čistu i kvalitetnu vodu za svoja domaćinstva.

Projekat izgradnje eko-česme finansirala je lokalna samouprava. Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, izjavio je da je bilo problema sa izdavanjem upotrebne dozvole, ali sada, kada je taj problem rešen, Kumančani će konačno moći da koriste kvalitetnu vodu.

-Puštanjem u rad ove česme, trenutno sva tri naseljena mesta imaju barem delimično rešeno snabdevanje pijaćom vodom, za one koji ne mogu da priušte flaširanu vodu. Ostao je problem koji imamo sa najvećim naseljenim mestom, a to je Novi Bečej. Završena je ponovo javna nabavka za novo projektovanje fabrike vode. U naredna dva meseca očekujemo izradu projektno-tehničke dokumentacije prema novim standardima. Konkursnu dokumentaciju polako pripremamo zajedno sa projektnom dokumentacijom za junski konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i verujem da ćemo tada ponovo dobiti sredstva – dodao je Maksimović.

I Taxi Zrenjanin

Prisutnima koji su se okupili danas u centru Kumana, obratila se i predsednica Saveta Mesne zajednice, Dunja Radin koja je naglasila da je u poslednjih nekoliko godina od strane lokalne samouprave, njihova mesna zajednica potpomognuta na taj način što je uloženo u nekoliko investicija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Jedna od tih značajnih investicija je upravo i eko-česma koju smo ovom prilikom zvanično „otvorili“ i pustili je u upotrebu svim građanima. Smatram da je ovo značajan projekat jer na ovaj način pomažemo, odnosno podižemo nivo zdravlja i kvalitet života svim našim sugrađanima – rekla je Radin.

Za dvadesetak dana očekuje se postavljanje nove trafo stanice u novoj radnoj zoni. Takođe, sa kompanijom NIS je najavljeno ulaganje u ambulantu, a u toku je i javna nabavka za izgradnju novih saobraćajnica. To znači da će se asfaltirati sve do sada neasfaltirane ulice.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh