I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

U Jaši Tomić napadnuta romska porodica

U centru banatskog sela Jaša Tomić sukobile su se dve grupe od desetak učesnika, nakon čega je do došlo i do napada na kuću romske porodice Sinko, o čemu je u toku istraga, potvrđeno je Tanjugu u Informativnoj službi MUP u Zrenjaninu.

Osnovni javni tužilac je noćašnje događaje podelio na dva krivična dela – učestvovanje u tuči i nasilničko ponašanje i u toku je saslušanje učesnika u tim delima.

jasa tomic

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Srđan Šajn najoštrije je osudio napad na kuću porodice Sinko.

PerSu marketi

Šajn je rekao je Tanjugu da je noćas napadnuta kuća romske porodice u Jaši Tomić, da je nameštaj demoliran, ali da, na sreću, niko nije povređen.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Oko jedan sat posle ponoći obavešten sam da je romsku kuću u naselju Jaša Tomić napalo nekoliko ljudi. Ušli su sa motkama i na prvom spratu izlomili nameštaj“, rekao je Šajn.

On je dodao da je o incidentu obavešten od vlasnika kuće, ali da je potvrdu dobio i od policije. „Na svu sreću niko nije povređen, a porodica se preselila u Debeljaču kod rođaka“, kazao je Šajn.

Šajn je zamolio porodicu Sinko i njihove prijatelje da se uzdrže od ulaska u dalje sukobe, jer činjenica da se u toku noći „sa jedne i druge strane okupilo desetine osoba može da dovede do nesagledivo tragičnih posledica“.

Izvor : Tanjug Foto : http://www.panoramio.com/photo/10318146

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh