I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

U Jaši Tomić napadnuta romska porodica

U centru banatskog sela Jaša Tomić sukobile su se dve grupe od desetak učesnika, nakon čega je do došlo i do napada na kuću romske porodice Sinko, o čemu je u toku istraga, potvrđeno je Tanjugu u Informativnoj službi MUP u Zrenjaninu.

Osnovni javni tužilac je noćašnje događaje podelio na dva krivična dela – učestvovanje u tuči i nasilničko ponašanje i u toku je saslušanje učesnika u tim delima.

jasa tomic

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Srđan Šajn najoštrije je osudio napad na kuću porodice Sinko.

I Taxi Zrenjanin

Šajn je rekao je Tanjugu da je noćas napadnuta kuća romske porodice u Jaši Tomić, da je nameštaj demoliran, ali da, na sreću, niko nije povređen.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Oko jedan sat posle ponoći obavešten sam da je romsku kuću u naselju Jaša Tomić napalo nekoliko ljudi. Ušli su sa motkama i na prvom spratu izlomili nameštaj“, rekao je Šajn.

On je dodao da je o incidentu obavešten od vlasnika kuće, ali da je potvrdu dobio i od policije. „Na svu sreću niko nije povređen, a porodica se preselila u Debeljaču kod rođaka“, kazao je Šajn.

Šajn je zamolio porodicu Sinko i njihove prijatelje da se uzdrže od ulaska u dalje sukobe, jer činjenica da se u toku noći „sa jedne i druge strane okupilo desetine osoba može da dovede do nesagledivo tragičnih posledica“.

Izvor : Tanjug Foto : http://www.panoramio.com/photo/10318146

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh