I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U istom horu pevali predškolci i učenici Muzičke škole (VIDEO)

Predškolska Ustanova Zrenjanin realizovala je treću promotivnu aktivnost u okviru projekta „Vrtići bez granica“.

Manifestacija u okviru ovog projekta pod nazivom „Pevajmo, svirajmo i drugarstvo širimo“ okupila je na jednom mestu  predškolce, članove muzičko zabavišta „Sanjalice“ i  učenike Muzičke škole „Josif Marinković“. Oni su se tokom 90 minuta družili pevali, tapšali jedni drugima, a predškolci su se zabavili i na specijalno osmišljenoj radionici na kojoj su od raznih predmeta pravili muzičke instrumente.

Projekat je započet u maju 2017. godine saradnjom Predškolske Ustanove, Grada Zrenjanina i Centra za interaktivnu pedagogiju. Cilj projekta „Vrtići bez granica“ je da se različitim aktivnostima obuhvati što veći broj dece uzrasta od 3 do 5 godina, a posebno dece iz osetljivih grupa.  – Ovim putem obaveštavamo roditelje da postoje tri vrtića u Zrenjaninu, a to su „Maslačak“, „Sunčica“ i „Poletarac“ u kojima deca borave 4 sata, gde ona zajedno sa vaspitačima učestvuju u  projektima kojima se povezani sa  ekspertima lokalne zajednice iz oblasti muzike, sporta, kulture ili neke druge oblasti. Na taj način deca kroz istraživanje i igru mnogo brže usvajaju znanja i osamostaljuju se  – kaže Tatjana Lojović zamenica direktora PU „Zrenjanin“.

Tokom ovog projekta realizovano je nekoliko vrsta aktivnosti. Tokom juna prošle godine predškolci su u saradnji sa JU „Sportski objekti“ bili deo programa „Plivalište – igralište“, potom su u saradnji sa GNB „Žarko Zrenjanin“ bili deo programa „Pogled kroz bibliotečki dvogled“. Mr Miloš Vasiljević sa Visoke škole za vaspitače iz Novog Sada provodio je program sa vrtićem „Maslačak“ tokom decembra prošle godine, dok aktuelni program nosi naziv „Muzika i pokret“ i realizuju ga pedagog za fizičko Maja Šujica, Nikoleta Vidaković operativni trener plesa te vaspitači iz pomenuta tri vrtića.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh