I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U hramu Vaznesenja na Bagljašu počele su redovne svete liturgije (VIDEO)

Devet godina nakon početka izgradnje zvona hrama Vaznesenja gospoda Isusa Hrista na Bagljašu označila su početak svetih liturgija.

Oko i u hramu tokom njegove izgradnje vernici su se već okupljali tokom većih praznika kao što je Badnje veče ili Vaskrs. Zvona hrama osveštana su i podignuta na toranja 6. marta 2016. godine. Do sada je u hramu urađeno podno grejanje, klimatizacija, mermerom je popločan pod, a od istog materijala su napravljene i ograde. Urađen je deo strujnih instalacija dok su površine oko hrama popločane behatonom.

– Ono što nam sada predstoji jeste izrada i oslikavanje ikonostasa. Dinamika će kao i do sada zavisiti od donacija građana, a ukupna površina zidova unutar hrama koji treba da se oslikaju je 1200 kvadratnih metara – kaže za portal I love Zrenjanin otac Slobodan Čestić protonamesnik hrama Vaznesenja.

Svete liturgije služe se svake nedelje u 8 sati izjutra. – Svako ko želi, može da pruži svoj prilog i ugradi svoj deo u večnost – rekao je otac Čestić ovom prilikom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh