I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U duhu tradicije i dobrog raspoloženja Beloblaćani proslavili Dan sela

Raznovrsnim programom, meštani Belog Blata proteklog vikenda proslavili su Dan sela. Trodnevno obeležavanje slave sela u sebi nosi karakter nostalgičnog eha iz nekog drugog vremena, za Beloblaćane i dalje prihvatljivog i održivog.

Prvog dana proslave održana je svečana sednica Saveta Mesne zajednice, u okviru kojeg je položeno cveće na Spomen obeležje palim borcima u Drugom svetskom ratu, a priređen je i prigodan kulturno-umetnički program.

Na veliku radost meštana, otvorena je i kuća Goklera, svojevrstan zavičajni muzej, koji će takođe biti uvršten kao destinacija za sve posetioce ovog naseljenog mesta.

Fordomanija

Drugog dana manifestacije lovci su u organizovali nadaleko poznatu „šicaru“ i druženje sa gostima u svom domu. U večernjim satima je u Domu kulture održana prava seoska igranka  kao nekada, s puno dobre energije i u pravom raspoloženju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nedelja je tradicionalno bila posvećena gostima i prijateljima. Na taj dan se u domovima pripremaju slavski ručkovi, posle čega sledi šetnja do centra sela. Svakako da je kupovina kurtoš kolača, svilenih bombona i liciderskih srca neizbežna, a za najmlađe i spretnije (ili hrabrije) i vožnja ringišpilom.

Kao centralni događaj bilo je održavanje takmičenja u kuvanju riblje čorbe, koja je ove godine okupila dvadeset ekipa iz Belog Blata i okolnih naselja. Ovogodišnji organizator bila je Mesna zajednica uz podršku lokalne samouprave, sponzora i tamošnjih volontera.

Prema rečima stručnog žirija, kulinari su bili izuzetno kreativni i sama činjenica, da je bodovna razlika u ocenjivanju bila minimalna, govori u prilog izjednačenosti kvaliteta. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i robne nagrade – kvalitetne drvene stolice i sto, zahvaljujući sponzorstvu mesne stolorije „Hanjik“, dok su  ostale takmičarske ekipe dobile zahvalnice za učešće i majice sa logom manifestacije.

Pišu: Milan Nedeljkov i Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh