I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U duhu prijateljstva – Deca iz Kosovskog Pomoravlja posetila Zrenjanin

Četvrtu godinu zaredom učenici osnovnoškolskog uzrasta i predstavnici opštine Ranilug, koja se nalazi u Kosovskom Pomoravlju, boravili su u našem gradu, gde su ih srdačno dočekali članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin. Ove godine po prvi put, pridružila su im se i deca iz opštine Parteš.

Predstavnici ove dve opštine su se zahvalili domaćinima na ljubaznom dočeku, i potvrdili, da posle višegodišnje uspešne saradnje sa Novom Sadom i Zrenjaninom, oni se već osećaju kao kod svoje kuće.

PerSu marketi

Jedanaestogodišnja Ana Vučković iz Raniluga je prvi put došla u naš grad. Ona je za portal I Love Zrenjanin izrazila nadu, da će do kraja dana steći nove prijatelje, ali i da će saznati mnoge zanimljivosti o istoriji Vojvodine i o gradu Zrenjaninu.

Pozdravljajući prisutne, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević i pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura su istakli, da su ovim gostoprimstvom najmlađim meštanima Raniluga i Parteša, koji nemaju tako bezbrižno detinjstvo kao njihovi vršnjaci u ovim krajevima Srbije, želeli da pruže mogućnost da provedu prijatne trenutke i ponesu lepe uspomene iz Zrenjanina

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Ovo je lepa prilika da se deca upoznaju sa bogatim i raznovrsnim istorijskim činjenicama i kulturno-umetničkim aktivnostima naših ustanova, ali i da provedu nezaboravne trenutke sa mladim volonterima Crvenog krsta i da steknu nova prijateljstva – rekla je Tanasijević.

Ona se na kraju zahvalila ljudima dobre volje i donatorima, koji su pomogli da njihova organizacija bude dobar domaćin gostima iz Kosovskog Pomoravlja.

Nakon prijema u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, deca su tokom poslepodnevnih sati imala priliku da se upoznaju sa znamenitostima našeg grada, da posete dvorac „Kaštel Ečka“, „Aviv Park” i bioskop „Cinestar”.

Pored toga, učenike i predstavnike iz opština Ranilug i Parteš, ugostila je i picerija „Borsalino“.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh