I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Dom za učenike „Emaus“ svečano primljeno 50 srednjoškolaca (FOTO)

Sveštenici, predstavnici Mužljanske parohije i meštani ovog naseljenog mesta, tradicionalnom misom dobrodošlice u Katoličkoj crkvi, svečano su dočekali nove i stare stanare, mlade srednjoškolce Doma za učenike „Emaus“.

Učenike, njihove roditelje i najbliže, u ime domaćina pozdravili su otac Stojan Kalapiš, nastavnici Žolti Gerdof i Ferenc Gabona i poželeli im, kako mnogo uspeha u daljem školovanju, tako i mnogo radosnih i nezaboravnih trenutaka tokom boravka u ovoj ustanovi koja godinama spaja znanje i veru.

PerSu marketi

Direktor Doma, otac Stojan Kalapiš, izjavio je za naš portal da od nove školske godine u ovoj ustanovi boravi 50 učenika, od kojih je 11 novih stanara.

-Veoma sam ponosan na činjenicu što su od prvog useljenja do danas kroz dom prošli mnogi odlični i vredni učenici srednjih i viših škola, kao i studenti. Zahvaljujući savesnim roditeljima i podršci Vlade Mađarske, u proteklih 18 godina uspeli smo da proširimo naše prostorije i da sagradimo fiskulturnu salu, čime smo dali veliki doprinos ka boljem i zdravijem životu naše omladine – rekao je otac Stojan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svečanu misu pesmama su ulepšali članovi omladinskog hora i orkestra „Don Bosco“.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh