I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U deset akcija Crvenog krsta prikupljeno 511 jedinica krvi

Počev od 1. maja kada je počela primena novog Zakona o transfuzijskoj medicini, akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuje Crveni krst Zrenjanina u partnerstvu sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Motivacija građana za dobrovoljno davanje krvi je jedno od najvažnijih javnih ovlašćenja poverenih Crvenom krstu. Zadatak Crvenog krsta Zrenjanin je da vrši promociju dobrovoljnog, anonimnog, nenagrađenog davalaštva krvi, da motiviše i zadrži davaoce krvi i organizuje ove humane akcije, prilagođavajući se novom konceptu organizacije transfuziološke službe kada je reč o broju, terminima akcija i novom modelu rada.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, veliki broj volontera je uključen u realizaciju ovog značajnog, obimnog i izuzetno odgovornog posla.

-Predan rad zaposlenih i volontera omogućava održavanje kontinuiranih akcija dobrovoljnog davanja krvi s obzirom na izmenjene okolnosti u kojim davaoci nemaju mogućnost da daju krv u bilo kom trenutku vać samo na unapred definisanim organizovanim akcijama. Zahvaljujući tome na dosadašnjih deset akcija, prikupljeno je 511 jedinica krvi, odnosno 230 litara ove dragocene tečnosti – rekla je Tanasijević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podsticanjem redovnih davalaca krvi da daju krv na organizovanim akcijama Crvenog krsta, iskazana je briga o bolesnim i povređenim građanima kojima su obezbeđeni uslovi za lečenje u vidu dovoljnih količina rezervi krvi, i derivata od krvi za sve pacijente kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana u zrenjaninskim zdravstvenim ustanovama.

Crveni krst Zrenjanina uputio je i javnu zahvalnost svim pojedincima koji su do sada darovali ovu dragocenu tečnost, firmama, ustanovama, institucijama, sportskim klubovima koji su se odazvali njihovom pozivu i učestvovali u organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Veliku zahvalnost, kažu, duguju i volonterima Crvenog krsta, na čelu sa dr Jasminom Vujanov, predsednicom Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Zrenjanin, za predano obavljanje ovog humanog posla.

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 17. I 30. AVGUSTA U PROSTORIJAMA CRVENOG KRSTA ZRENJANIN

-Pozivamo građane koji do sada nisu dali krv, da se pridruže našoj porodici najhumanijih ljudi i da postanu dobrovoljni davaoci ukoliko imaju između 18 i 65 godina, preko 50 kilograma telesne mase i sreću da su zdravi i da mogu nekome da pomognu – poručili su na kraju iz Crvenog krsta Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh