I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

U ambulante stigle vakcine protiv sezonskog gripa

U Dom zdravlja „dr Boško Vrebalov“ ovih dana stiglo je 3500 doza vakcine protiv sezonskog gripa koje su odmah podeljene gradskim i seoskim ambulantama, dok je jedna količina ostavljena za Dečiji dispanzer.

Reč je o trivalentnoj Influvac vakcini koja pored tipa AH1N1 virusa gripa, sadrži i tipove AH3N2 i B virusa gripa. Rađena je po programu Ministarstva zdravlja, a po preporuci Svetske zdravstvene organizacije. Mogu je primiti i deca starija od 6 meseci.

– Vakcina se preporučuje osobama sa hroničnim poremećajem plućnog i kardiovaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima (posebno osobama obolelim od šećerne bolesti), poremećajima rada bubrega, osobama sa oslabljenim imunitetom. Preporuka ministarstva je da vakcinu prime i osobe smeštene u gerontološkim centrima, kao i osobe zaposlene i smeštene u ustanovama zdravstvene zaštite, svi stariji od 65 godina i oni koji su zaposleni u javnim službama koje su u riziku. Trudnice i gojazne osobe takođe spadaju u grupu kojima je preporučeno da prime ovu vakcinu, saopštieno je iz Doma zdravlja u Zrenjaninu.

PerSu marketi

Imunizaciju treba odložiti u slučaju bolesti sa povišenom telesnom temperaturom ili akutne infekcije. Vreme potrebno za sticanje imuniteta je dve do tri nedelje nakon primanja vakcine, a organizam je zastićen od 6 do 12 meseci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svi koji spadaju u rizične grupe ili žele da se vakcinišu mogu se javiti svom izabranom lekaru u matičnoj ambulanti koji će ih uputiti u dalju proceduru.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh