I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Aleksandrovu farbanim jajima obradovali samce i starije meštanke (FOTO)

Na Veliki petak kako običaji nalažu se strogo posti, jede se samo suvi hleb i pije voda. Običaj  je da se farbaju uskršnja jaja, najčešće crvenom bojom koja simbolizuje Hristovu krv.

Taj običaj ali i mnogo manjih lepih rituala koje samo oni znaju ispoštovan je i ove godine u Udruženju žena „Livađanke“ iz Aleksandrova . Ljupka Miškov i članice ovog udruženja svih uzrasta farbali su jaja, kokali kokice uz tradicionalne pesmice i recitacije.

PerSu marketi

Budući da svake godine i to više puta u godini osmisle neku lepu humanitarnu akciju ovog puta su malim gestom pažnje rešili da obraduju nekoliko svojih meštana. Pripremljeni su pokloni za osobe koje žive same ili koje primaju neki vid pomoći u kući.

Među onima koji su obradovani ovim paketićima u kojima su bila farbana jaja i domaći kolači bilo je čak 10 samaca iz ovog mesta, među njima i jedan vitalni neženja, kao i tri starije meštanke.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Udruženje žena „Livađanke“ iz Aleksandrova okuplja 20 tak aktivnih starijih članica te 18-oro mladih. Tokom godine organizuju niz edukativnih radionica, humanitarnih akcija ili manifestacija, a poslednjih godina među najposećenijima je „Kuglofijada“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh