I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

U Aleji velikana otkrivena obnovljena bista Slobodana Bursaća (VIDEO)

Obnovljena bista proslavljenog dirigenta Slobodana Bursaća vraćena je danas u Aleju velikana u Karađorđevom parku. Uprkos kiši i lošem vremenu, u parku su se okupili horisti, poklonici lika i dela čuvenog dirigenta, prijatelji, predstavnici gradske vlasti.

Kao i prethodna bista koja je 2008. godine ukradena iz spomeničkog kompleksa, i ova je delo vajara Slobodana Kojića.

Izrada biste je omogućena nakon šestomesečnog prikupljanja sredstvava kroz nekoliko koncerata, izložbi i akcija. Prikupljanje sredstava zvanično je započelo 24. decembra prošle godine, a završeno je pre dve nedelje, 16. maja. Akcije su pokrenute od strane organizatora horskog festivala – Kulturnog centra Zrenjanin, organizacije KulturKick Creative Productions, zajedno sa „IP media 023“ i uz podršku Rotary kluba Zrenjanin.

Fordomanija

Prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika za oblast lokalno društveno-ekonomskog razvoja Duško Radišić koji je istakao značaj kuturnog stvaralaštva Slobodana Bursaća i njegovog istorijskog uspeha sa horom „Josif Marinković“ za grad Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dirigent Andrej Bursać je rad svoga oca predstavio kao stvaranje velike porodice i izvrsnih pevača, a zatim je sa prisutnim članovima hora pored biste svoga oca izveo numeru „Tebe pojem“.

Jedan od organizatora Horskog festivala „Slobodan Bursać“, Vladimir Stojković-Coka pozvao je Zrenjanince da večeras u 19h dođu u Kulturni centar na otvaranje izložbe povodom trideset godina od kada je Omladinski mešoviti hor „Josif Marinković“ 1987. godine u Langolenu osvojio titulu „Hor sveta“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh