I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

U 2012. najviše otkaza podeljeno u Vojvodini

OtkazViše od 170.000 ljudi je samo u toku ove godine ostalo bez posla, pokazuju najnoviji podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

Najugroženiji su bili radnici građevinske, tekstilne i metalne industrije, ali i ugostiteljstva.

Od 172.442 osobe koje su tokom ove godine ostale bez posla, 34.866 je proglašeno za „tehnološki višak“. Pomenuto istraživanje pokazalo je da je u Srbiji prošle godine ugašeno 103.917 radnih mesta, a najviše otkaza podeljeno je u Vojvodini, zatim u Beogradu, Šumadiji i zapadnoj Srbiji.

Kako piše današnja Politka, svi oni pridružili su se „armiji“ od 755.442 nezaposlena lica. Ovakva statistika svedoči da trećina radno sposobnih osoba u našoj zemlji nema posao.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Stručnjaci Nacionalne službe za zapošljavanje ukazuju da ovo nije konačan broj radnika koji su ove godine ostali bez radne knjižice, jer se nisu sve osobe prijavile na biro.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić ističe da svakoga dana više od 300 osoba ostane bez posla i skreće pažnju na činjenicu da više nema ni zaštićenih zanimanja, ni „povlašćenih“ diploma – bez posla ostaju i vrhunski menadžeri i nekvalifikovani radnici.

Izvor : Politika

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh