I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

TV serija „Na veslu priča“ snimljena u Zrenjaninu od večeras na RTS

Povodom početka premijernog emitovanja deset epizoda serije „Na veslu priča“ snimljenih u Zrenjaninu, u Baroknoj sali Gradske kuće održana je promocija pomenute serije. Na promociji su govorili i autori ove emisije, a publici je puštena i pretpremijerna projekcija 10. epizode „Na veslu priča: Banatska strana sveta“, u kojoj svi učesnici, književnici iz našeg grada, u paralelnom intervjuu iznosili svoje poglede na prirodu, svet i stvaralaštvo.

Premijerno emitovanje epizoda počeće večeras od 18 sati i 50 minuta na RTS 3, da bi zatim bilo emitovano i na satelitskom programu javnog servisa RTS Svet.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima Rastka Šejića, reditelja i autora koncepta dokumentarno igrane serije koja se već šest godina sa velikim uspehom emituje na nacionalnom javnom servisu, „Na veslu priča“ na programe javnog servisa donosi bogatstvo mašte i prirode, i doprinosi očuvanju blaga Banata.

– Banat nas je mnogo očarao. Lepota prirode, raznolikost i maštovitost priča, kulturna i šarolika tradicija na svakom koraku, pa i u odnosu prema prirodi. Neki neverovatni izlasci i zalasci Sunca na vodama, miris ravničarske zemlje i šume, tambure, gajde i riblji specijaliteti, skela i rode u Tarašu. Ali pre svega ljudi, ta neka solidnost, solidarnost i konkretnost. Lepo je kada radite nešto što smatrate važnim, stvaranjem zaostavštine, da i učesnici, čamdžije i zvaničnici razumeju i dele iste ciljeve. Nema grada bez priča, legendi i mitova, a Zrenjanin definitivno ima poseban kulturni kod – rekao je Šejić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Zrenjanina.

Pozdravljajući prisutne, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je istakao, da su veoma počastvovani i ponosni na činjenicu da je lokalna samouprava bila deo ovog projekta, koji pored kulturne i kinematografske prednosti, promoviše i sve turističke potencijale naše sredine.

Na promociji su pored reditelja, govorili i kompozitor Vladimir Lešić, snimatelj Marko Ristić i urednik RTS Svet-a, Dejan Gligorijević.

Dve reke, Tisa i Begej, jedno jezero Peskara Čepel, i devet književnika koji pričaju originalne kratke priče o prirodi, veslajući.

U seriji su angažovani akteri različitih generacija, poetika i iskustava: Jolanka Kovač, Olivera Skoko, Maja Pandurov, Vuksan Knežević, Dejan Bošnjak, Radivoj Šajtinac,  Aleksandar Bjelogrlić, Uglješa Šajtinac i Stevan Subić.

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić;

Kompozitor: Vladimir Lešić;

Direktor fotografije: Časlav Petrović;

Snimatelj: Marko Ristić;

Tonski snimatelj: Mateja Miljački;

Montažer: Milan Pejnović;

Dizajner: Zoran Mujbegović;

Asistent kamere: Milan Džodić;

Spiker: Aleksandar Novaković;

Čamdžije: čuvari prirode Milan Popović, Fedor Vuković, Mile Čuturilov, Stevo Čorokalo, rukovodilac čuvarske službe, Dragan Ćerimović, Goran i Zoran Kolarević, skeledžije: Stevan Dopuđ, Rajko Torđan;

Intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Serija „Na veslu priča“ biće prikazana od ponedeljka do subote tri puta dnevno na RTS 3, nakon čega će gledaoci reprize moći da pogledaju na programima RTS Svet-a.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh