I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Turističke i manifestacione ponude grada Zrenjanina predstavljene na 41. Sajmu turizma u Beogradu (FOTO)

Zrenjanin, nekada Veliki Bečkerek i Petrovgrad, kao najveći grad na srpskom delu Banata i njegov politički, privredni, kulturni i sportski centar, zajedno sa svoja 22 naseljena mesta i ove godine se uspešno predstavio na 41. po redu Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Domaći proizvodi i raznolike rukotvorine naših vrednih sugrađana i meštana mnogih naseljenih mesta, ali i bogate manifestacione i tursitičke ponude, bile su razlog više da tokom današnjeg dana veliki broj prisutnih na sajmu upravo poseti štand Zrenjaninaca.

PerSu marketi

Prema rečima direktora Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zorana Ljubotine, lokalna samouprava pored svakodnevnog razvoja, veliku pažnju posvećujw i razvoju turističkih potencijala.

-Veliki broj gostiju iz više gradova i inostranstva, pored gastronomije i gostoljubivosti naših domaćina, Zrenjaninaca, želi da vidi i arhitekturu , turističke manifestacije i destinacije našeg grada i okolnih mesta. U narednom periodu kroz projekat „EuroVeloPark – Banat“, aktivno ćemo se baviti i biciklizmom – gradimo jedno „mikro“ naselje kod Kleka za „bajk“ turiste, zatim posvetićemo veću pažnju i nautici, lovnom i seoskom turizmu – rekao je Ljubotina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, u svom obraćanju je istakao, da je naša sredina nadaleko prepoznata po „Danima piva“, koji je najposećeniji događaj sa preko pola miliona turista, ali da je manifestaciona ponuda grada i okolnih naslelja tokom svih meseci veoma bogata i da naši sugrađani srdačno očekuju sve posetioce 365 dana u godini.

Na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina, svoju bogatu, zanimljivu i raznovrsnu ponudu predstavili su Rezervati prirode, Banja Rusanda, Carska bara, Hotel „Vojvodina”, Restoran „ReneSansa”, Lovački dvorac „Кaštel” – Ečka, Turistička Agencija „Кaravan“ i Gradnulički Biseri, ali i proizvođači suvenira, meda, umetničkih skulptura od drveta i mnogi drugi.

U muzičkom delu programa nastupili su učenici srednje Muzičke škole „Josif Marinković“ i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh