I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Turističke i manifestacione ponude grada Zrenjanina predstavljene na 41. Sajmu turizma u Beogradu (FOTO)

Zrenjanin, nekada Veliki Bečkerek i Petrovgrad, kao najveći grad na srpskom delu Banata i njegov politički, privredni, kulturni i sportski centar, zajedno sa svoja 22 naseljena mesta i ove godine se uspešno predstavio na 41. po redu Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Domaći proizvodi i raznolike rukotvorine naših vrednih sugrađana i meštana mnogih naseljenih mesta, ali i bogate manifestacione i tursitičke ponude, bile su razlog više da tokom današnjeg dana veliki broj prisutnih na sajmu upravo poseti štand Zrenjaninaca.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima direktora Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zorana Ljubotine, lokalna samouprava pored svakodnevnog razvoja, veliku pažnju posvećujw i razvoju turističkih potencijala.

-Veliki broj gostiju iz više gradova i inostranstva, pored gastronomije i gostoljubivosti naših domaćina, Zrenjaninaca, želi da vidi i arhitekturu , turističke manifestacije i destinacije našeg grada i okolnih mesta. U narednom periodu kroz projekat „EuroVeloPark – Banat“, aktivno ćemo se baviti i biciklizmom – gradimo jedno „mikro“ naselje kod Kleka za „bajk“ turiste, zatim posvetićemo veću pažnju i nautici, lovnom i seoskom turizmu – rekao je Ljubotina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, u svom obraćanju je istakao, da je naša sredina nadaleko prepoznata po „Danima piva“, koji je najposećeniji događaj sa preko pola miliona turista, ali da je manifestaciona ponuda grada i okolnih naslelja tokom svih meseci veoma bogata i da naši sugrađani srdačno očekuju sve posetioce 365 dana u godini.

Na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina, svoju bogatu, zanimljivu i raznovrsnu ponudu predstavili su Rezervati prirode, Banja Rusanda, Carska bara, Hotel „Vojvodina”, Restoran „ReneSansa”, Lovački dvorac „Кaštel” – Ečka, Turistička Agencija „Кaravan“ i Gradnulički Biseri, ali i proizvođači suvenira, meda, umetničkih skulptura od drveta i mnogi drugi.

U muzičkom delu programa nastupili su učenici srednje Muzičke škole „Josif Marinković“ i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh