I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Turci preuzimaju “Udarnik”, izraelci grade prvi šoping-mol u Zrenjaninu

U Zrenjanin stižu investitori – jedan preuzima propalu fabriku „Udarnik“, drugi gradi šoping-mol. Izraelci ulažu 50 miliona evra. Gazda iz Istanbula šiće i beretke po kalupu iz “Begeja“

voj-udarnika_620x0

 Posle dugo vremena, konačno dve ohrabrujuće vesti o investicionim aktivnostima u gradu na Begeju – izraelska kompanija kreće u otvaranje prvog ritejl parka u ovom delu Vojvodine, a biznismeni iz Turske najavljuju proizvodnju u halama propale fabrike čarapa „Udarnik“.

– Izraelski partner ovih dana ulazi u posed zemljišta u naselju Bagljaš, a celokupna investicija, koja će zaposliti našu građevinsku operativu, je 50 miliona evra – najavio je Ivan Dević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za investicije.

I Taxi Zrenjanin

Izraleska kompanija koja se bavi izgradnjom šoping-molova, deset hektara zemljišta na područuju opštine Zrenjanin, na ulazu u grad iz pravca Novog Sada, stekla je u pravnom poslu sa vlasnikom – mađarskom firmom „Arkadom“, pošto su već bili poznati urbanistički planovi da je to zemljište namenjeno za ovu svrhu. „Arkadom“ je, zapravo, odustao od planiranog ulaganja, a umesto njega prvi ritejl park u regionu podići će izraelska firma.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U ovom trenutku rešavaju se pravni odnosi i uknjižava zemljište. Očekuje se da će realizacija projekta početi za dva-tri meseca i da će ovde posao dobiti oko 250 radnika – izjavio je Dević, naglašavajući da će atraktivan ritejl centar biti mesto na otvorenome, sa nizom maloprodajnih objekata i brojnim pratećim sadržajima.

A, iz RPK Zrenjanin najavljuju obnovu proizvodnje u halama „Udarnika“! Čuvena čarapara neslavno je završila u tranziciji i 2009. otišla u stečaj. Kako niko nije bio zainteresovan za njeno ozdravljenje, 2010. počela je rasprodaja imovine kako bi se naplatili poverioci.

Do sada je, manje-više sve prodato, ostale su samo dve proizvodne hale na oko 5.000 kvadrata u Ulici carice Milice, u centru grada. „Zvrje“ prazne i veliki su problem stečajnom upravniku zbog komunalija za održavanje, a sada se iznenada pojavio zainteresovani zakupac.

Reč je o turskoj porodičnoj firmi „Džoli tekstil“, koja je dugo merkala hale „Udarnika“ preko svojih poslovnih partnera iz Rumunije. Uz pomoć privredne asocijacije iz rumunskog grada Temišvara, biznismeni iz Istanbula stigli su do RPK i brzo počeli da rešavaju papirologiju.

– Registracija firme je u toku, a početak rada očekuje se ove godine. Turski investitor dobio je svu potrebnu pomoć naše komore, a mi smo zadovoljni jer će jedna fabrika oživeti i zaposliti radnike – kaže za „Novosti“ mr Milan Radovanović, predsednik RPK.

Istanbulska firma izrađuje tekstilne proizvode, kao i opremu za Tursku vojsku. Na proizvodnji čarapa planira da angažuje oko 200 ljudi. Isprva će zaposliti 30 iskusnih radnica koje će izrađivati beretke, a iz programa druge čuvene (takođe propale) fabrike šešira „Begej“. Zanimljivo je da je „Begej“ svojevremeno izvozio u Tursku, a sada će se u Zrenjaninu ponovo proizvoditi beretke za ovo tržište.

Izvor : novosti.rs

Sl. Pašić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh