I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tržni centar „Bagljaš“ u katastrofalnom stanju (VIDEO)

Tržni centar „Bagljaš“ iz godine u godinu propada i pretvara se u nebezbedno mesto na kojem dominira loša higijena kao posledica ljudskog nemara. Iako je frekvenca ljudi koji svakodnevno prolaze kroz ovaj tržni centar velika, nema naznaka da bi u skorije vreme moglo da dođe do sanacije propale infrastrukture, kao ni boljeg održavanja higijene.

Problem je, kažu u mesnim zajednicama „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ čije se prostorije nalaze u sklopu tržnog centra, to što je velika većina objekata u privatnom vlasništvu, te se vlasnici ili zakupci, staraju po sopstvenom nahođenju i proceni. Iako je reč o privatnom vlasništvu, ne treba zaboraviti ni zanemariti činjenicu da je ujedno reč o površini koju ipak koristi veliki broj građana.

Na početku je ovaj tip gradnje delovao kao dobra zamisao, međutim, kako su godine prolazile, ispoljilje su se negativne strane, poput ravnog krova koji je danas uzročnik mnogih problema.

I Taxi Zrenjanin

– Građani dolaze u prostorije mesne zajednice i žale se. Imaju problem sa prokišnjavanjem, instalacije su faktički u vodi, ravni krovovi propuštaju, i to je problem koji je nerešiv. Na svetlarniku su popucala stakla i nije bezbedno za prolaznike. Takođe, izražen je problem sa održavanjem higijene u hodnicima jer to nije nadležnost preduzeća „Čistoća i zelenilo“ nego vlasnika lokala. Ovde se noću skupljaju razna lica koja ostavljaju velike količine smeća, međutim vlasnici lokala slabo održavaju higijenu ispred svojih lokala. Najkritičniji je deo koji se naslanja na pijacu. Deo između mesne zajednice i fontane je solidan, malo je izmešten, i noću se zaključava, ali deo od fontane do „Gomexa“ je u katastrofalnom stanju. Prisutan je problem sa podlogom, odnosno pločicama, jer su vršeni građevinski radovi, popravke kanalizacione mreže, i posle toga niko nije doveo teren u prvobitno stanje. Pločice su oštećene, nije bezbedno za prolaz, pogotovo u zimskim uslovima, kaže za portal I love Zrenjanin Marija Janković, sekretarka MZ „Veljko Vlahović“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovaj tržni centar izgrađen je osamdesetih godina, a kako nezvanično saznajemo, većina objekta nije legalizovana. Prema rečima Ljiljane Stokić, sekretarke Mesne zajednice „Sonja Marinković“, pre nekoliko dana tržni centar su, na inicijativu obe mesne zajednice, obišle građevinske inspektorke koje su se složile sa činjenicom da je objekat u katastrofalnom stanju. Tržni centar je fotografisan, i sada se čeka i zvaničan zaključak, kao i predlog eventualnih mera koje bi se mogle preduzeti. Gotovo da niko i ne veruje u opciju da se vlasnici lokala mogu organizovati u skupštinu stanara, pa da probleme rešavaju zajednički. Za takav vid sloge potrebno je puno razumevanja i volje. Kaznene politike, takođe.

Kako danas izgleda Tržni centar Bagljaš:

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh