I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tridesetak havarija na vodovodnoj mreži nakon eksplozije u fabrici vode

JKP Vodovod i kanalizacija potvrdilo je danas da je nakon eksplozije u fabrici vode, te prelaska vodosnabdevanja na stari sistem, u roku od tri dana došlo do velikog broja havarija na gradskoj vodovodnoj mreži.

-U pitanju je tridesetak havarija nastalih zbog naglih promena pritiska vode i neophodnog prekida vodosnabdevanja zbog preusmeravanja istog. Isti slučaj se desio i tokom leta kada je bilo problema sa pritskom vode koja je dolazila sa postrojenja i nakon tadašnjeg preuzimanja vodosnabdevanja od strane „Vodovoda“, kaže za portal I love Zrenjanin Siniša Gajin, šef Službe informisanja JKP Vodovod i kanalizacija.

Do kraćih prekida vodosnabdevanja dolaziće samo u reonu mesta kvara i to samo ukoliko je to neophodno zbog potrebe izvođenja radova na njegovoj sanaciji.

-Napominjemo da su sve otkrivene ili od strane korisnika prijavljene havarije na mreži evidentirane, da su svi raspoloživi resursi preduzeća usmereni na njihovu sanaciju, da su radnici službe održavanja konstantno na terenu, pa iz tog razloga molimo građane za malo strpljenja, dodaje Gajin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Kao prioriteti prilikom otklanjanja havarija uzimaju se njihov uticaj na sam proces vodosnabdevanja, ugroženost objekata i bezbednost ljudi od posledica curenja vode, potreba angažovanja specijalizovane mehanizacije za njihovo otklanjanje, raspoloživost i nabavka neophodnih materijala za sanaciju i drugo.

– Postupak vraćanja mesta havarije u prvobitno stanje sprovodi se postepeno kako se vodovodne cevi ne bi naglo opteretile, što bi dovelo do novih kvarova, a od brzine slaganja tla zavisi kada će doći do završnog zakopavanja mesta kvara, a potom i do njegovog asfaltiranja ili vraćanja prethodno uklonjenog uličnog mobilijara, pojašnjeno je iz tog preduzeća.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh