I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tri zrenjaninska vrtića u programu „Vrtići bez granica 3“

Predstavnici UNICEF-a, Predškolske ustanove Zrenjanin i Grada Zrenjanina potpisali su danas memorandum o saradnji povodom realizacije projekta „Vrtići bez granica 3“, koji će se od septembra sprovoditi u vrtićima „Poletarac“, „Maslačak“ i „Sunčica“.

Reč je o projektu koji se sprovodi u saradnji i uz podršku Centra za interaktivnu pedagogiju i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Gradonačelnik je istakao da se u zrenjaninskim vrtićima svake godine upiše oko 2.500 dece i da u našim vrtićima, za razliku od mnogih drugih gradova, ne postoje liste čekanja.

I Taxi Zrenjanin

– U prethodnom periodu otvorili smo i nove prostore, vrtić “Alisa u zemlji čuda” u naselju Gradnulica, a imamo i projekte za još dva, na Bagljašu i Putnikovu gde ćemo, nadam se ove godine i krenuti sa gradnjom. Sve to ukazuje koliko ulažemo u Predškolsku ustanovu i koliko su nam važni naši mališani – rekao je gradonačelnik Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

On se zahvalio UNICEF-u i Ministarstvu prosvete što su izabrali Zrenjanin za grad u kome će biti realizovan ovako značajan projekat i izrazio uverenje da će on biti od velikog značaja za zrenjaninske mališane, posebno one koji nisu u mogućnosti da svoje vreme provode u vrtićima.

Direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović rekao je da će ovim projketom biti obuhvaćeno 250 zrenjaninskih mališana, uzrasta od 3 do 5,5 godina.

UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa CIP- Centrom za interaktivnu pedagogiju, realizuju projekat „Vrtići bez granica 3 – podrška unapređivanju društvene brige o deci i predškolskog vaspitanja i obrazovanja na lokalnom nivou“.

Projekat „Vrtići bez granica“, se kao partnerska inicijativa CIP-Centra za interaktivnu pedagogiju, UNICEF-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizuje od 2011. godine sa ciljem iznalaženja novih, savremenih rešenja za veći obuhvat i bolji kvalitet predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3-5 godina, posebno dece iz osetljivih grupa, u skladu sa strateškim opredeljenjima Srbije.

Treća faza projekta (Vrtići bez granica 3), u kojoj je fokus na pružanju podrške razvoju sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja na lokalnom nivou, realizovaće se u periodu od decembra 2016. godine, do jula 2018. godine. Projekat je usmeren na smanjenje jaza u obuhvatu između dece iz opšte populacije i dece iz osetljivih grupa kroz osnaživanje lokalnih samouprava i predškolskih ustanova za razvijanje politika i programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja usklađenih sa nacionalnim strateškim i zakonodavnim okvirom i prilagođenih potrebama dece i porodice. U ovoj fazi projekta, za razliku od prethodnih u kojima je akcenat bio na manje razvijenim opštinama, fokus je na gradskim sredinama.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh