I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tri slatka dana na Trgu slobode – otvoren je 13. Festival meda

Trodnevni i tradicionalni, trinaesti po redu Festival meda, i ove godine okupio je značajan broj pčelara i proizvođača više vrsta meda sa teritorije cele Srbije, koji će od 13. do 15. oktobra na Trgu Slobode zainteresovanim sugrađanima ponuditi i predstaviti svoje proizvode, ali i pčelarsku opremu, za sve koji se već bave pčelarstvom ili su tek početnici u proizvodnji meda.

Prema rečima predstavnika Društvа pčelаrа „Milivoj Bugаrski“ iz Zrenjаninа i „Akаc“ iz Mužlje, ovogodišnja manifestacija će nasuprot prethodnim, koje su prošle praćene kišom i vetrom, proteći u sunčanom vremenu i izrazili nadu da će time dodatno privući veliki broj ljubitelja meda.

I Taxi Zrenjanin

CENE NAJTRAŽENIJIH PROIZVODA:

PERGA U MEDU (bogat proizvod mineralima i vitaminima, sličan cvetnom prahu, ali sa više korisnih sastojaka – 300 gr) – 700 dinara

LIPOV MED (1 kg) – 600 dinara

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

LIVADSKI MED (1 kg) – 600 dinara

BAGREMOV MED (1 kg) – 700 dinara

ŠUMSKI MED (1kg) – 700 dinara

PROPOLIS KAPI (od 10 i 20 ml) – 100 dinara i 180 dinara

POLEN CVETNI PRAH (100 gr) – 150 dinara

BIOMIX MEŠAVINE (za jačanje imuniteta) – 400 dinara

RAKIJA MEDOVAČA – 700 dinara

SEME BUNDEVE, POLEN I MED  – 400 dinara

Pored pomenutih proizvoda, posetioci će do nedelje, 15. oktobra, moći da kupe meleme od pčelinjih proizvoda i odabranog lekovitog bilja, med sa šipkom, bronhi med, med sa đumbirom, kukuruzom i zelenim orašćićima, i još mnogo ukusnih i zdravih slatkih proizvoda.

NA TRGU SLOBODE SVEČANO OTVOREN XIII FESTIVAL MEDA – GODINA „ZA ZABORAV“ ZA SVE PČELARE

Nakon raznovrsnog kulturno-umetničkog programa, manifestaciju su svečano otvorili predsednik Saveza pčelarskih organizacije Vojvodine Radomir Vlačo, predsednik Društva pčelara „Milivoj Bugаrski“ Milenko Milošević, predsednik Društva pčelara „Akac“ Pal Kovač i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Oni su u svom obraćanju istakli da je 2017. godina zbog suše bila veoma loša za sve pčelare, da nije bilo dovoljno vlage u zemljištu i da u takvim uslovima biljke nisu mogle da pruže dovoljnu količinu nektara.

PČELARSKO GAZDINSTVO „BALINT” IZ MUŽLJE – 40 GODINA PORODIČNE TRADICIJE

Pčelarsko gazdinstvo „Balint” iz Mužlje osnovano je 1977. godine. U početku je to bilo iz hobija i ljubavi prema pčelama i medu, da bi vremenom – zahvaljujući marljivom radu – njihov trud i zalaganje prerasli u porodični posao.

Kvalitetan sortni med ubiraju sa više mesta sa teritorije cele naše države – Rudnika, Deliblatske peščare, Fruške gore, Velike Livade, i trude se da tržištu ponude što bolji, čistiji, kvalitetniji med i druge pčelinje proizvode.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh