I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Tri pitanja za tri lidera – godina za nama i godina ispred nas

nenadradulovic1NENAD RADULOVIĆ, GENERALNI DIREKTOR RIBARSKOG GAZDINSTVA “EČKA”

Ocena poslovanja u 2012. godini

S obzirom  da smo promenili  opšti  način izlova i prodaje,  u toku letnjeg  perioda  plasirali smo blizu 600 tona ribe. Ohrabruje saznanje  da se veće  količine ribe, u toku leta, nalaze na trpezi  cele Srbije.  Inače, pokazalo se ovoga puta da nema dovoljno konzumne šaranske  ribe na tržištu, s obzirom da veći broj ribljaka nije imao ni pola proizvodnje u odnosu  na protekli period.  Jedan od razloga takvog stanja  leži i u činjenici da srpsko  ribarstvo,  prema novim vladinim uredbama o subvencijama, faktički  i ne postoji.

Vaša predviđanja za 2013.godinu

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Očekujemo da će potražnja za našom  ribom biti još veća  nakon što pojedini lanci i marketi  počnu da prodaju svežu  ribu na ledu, koju ćemo uskoro početi da isporučujemo  tržištu, pa će kupci biti u prilici da kupe ne samo  živog šarana, već i rashlađenu  ribu na ledu, pošto su kapaciteti  naše hladnjače  oko 500 tona. Uskoro ćemo raditi kompletnu  preradu ribe, proizvoditi  riblje paštete i druge proizvode,  što su sve  planovi za narednu  godinu.

Poruka našim sugrađanima

Svim sugrađanima bih poželeo jednu bolju i uspešniju godinu, kako na poslovnom planu, tako i u privatnom životu.

 

Titin IgorIGOR TITIN, REGIONALNI MENADŽER “UNIQA OSIGURANJA ZA REGION VOJVODINE

Ocena poslovanja u 2012. godini

O godini koja je za nama mogu reći da smo i pored velike ekonomske krize uspeli da ostvarimo veoma dobar  rezultat i rast od 19% u povećanju premije u eurima u odnosu na 2011. godinu.  Ovo je ostvareno velikim zalaganjem i radom svih mojih ljudi u regionu  Vojvodine, njih oko 55. Generalno, teška finansijska situacija i veliki problem u funkcionisanju kompletne privrede, odlika su godine koja je za nama.

Vaša predviđanja za 2013.godinu

Realno gledajući na osnovu svih pokazatelja, ni 2013.godina nam neće doneti ništa bolju sliku u privredi, čak šta više,čekaju nas mnoge nepoznanice usled velikih političkih previranja i nejasne slike vizije razvoja kako lokala tako i generalno cele Srbije.

Poruka našim sugrađanima

Čarobni štapići ne postoje,  borite se, radite na sebi, i budite iskreni prema drugima. Uspeh će doći i pored svih nedaća koje nas prate. Svim sugrađanima želim srećne praznike.

 

Goran Kova?evi?GORAN KOVAČEVIĆ, VLASNIK KOMPANIJEGOMEX

Ocena poslovanja u 2012. godini

Gomex je pripreme za ovu i sve nadolazeće krize započeo još prije trinaest godina kada se odlučio da započne razvoj sopstvene maloprodajne mreže, a to znači da kontroliše svoju sudbinu. Sada se u našu kasu svakodnevno sliva oko 98% prihoda od maloprodaje pa ne razmišljamo o naplati potraživanja (likvidnosti). Znali smo da se od patriotizma ne živi i da moramo biti dobri kao bilo koja strana kompanija. To je dovelo do stalnog unapređivanja standarda usluge i enterijera u našim prodavnicama, prilagođavanja potrebama kupaca u pogledu asortimana, cena i kreiranja sopstvenog razvojnog puta koji bi činio Gomex prepoznatljivom trgovinom.

Vaša predviđanja za 2013. godinu

2013-ta će biti za nijansu bolja nego prošla godina. Čini se da je svest o potrebi kreiranja bitnih promena privrednog sistema sazrela i kod političara. Trgovina je 100% u privatnom vlasništvu i niko od nas nije korisnik nekih specijalnih državnih subvencija. To znači da je za nas samo potrebno da nas ne ometaju sa pravilima koja su van zdravog razuma. Borba na tržištu je izuzetno oštra i ona garantuje dalji razvoj trgovačke delatnosti. Ko zaostane u toj borbi brzo će nestati sa poslovne scene.

Poruka našim sugrađanima

Poslovica „Use i u svoje kljuse“ dobro oslikava moju poslovnu i životnu filozofiju, a mogu dodati još jednu na istu temu – „Pomozi sebi pa će ti i Bog pomoći“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh